Rdeče pikice po ritki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

divans1 -> Rdeče pikice po ritki (31.5.2010 14:21:27)

Najin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima že par dni nekaj rdečih pikic po ritki, pa ga večkrat na dan namažem s sudocrem kremo in ga seveda redno previjam, pa nočejo izginit. Hmmm, kakšen nasvet???

Katy78 -> RE: Rdeče pikice po ritki (31.5.2010 14:24:02)

Probaj še s praško pasto.

So se tudi našemu pred kakšnim mesecem naredile pa niso hotele izginiti. Sem mazala z bepanthenom, pa s praško pasto in ni pomagalo. Potem sem posumila na glivice in najprej kupila cinkovo pasto pa ni pomagalo, nato pa še Canesten, to pa je potem pomagalo, sicer ne takoj, ampak šele po parih dneh.

Moraš pa pazit, da je rita res fajn suha, preden mu daš spet pleničko gor. Pa samo z vodo ritko umivat, nič vlažilnih robčkov ali mila.

divans1 -> RE: Rdeče pikice po ritki (31.5.2010 14:29:43)

Ja, sej to ga itak samo z vodo umijem, ko ga previjam. A je to kakšna posebna Canesten krema za dojenčke al je to tista za glivice??? Kaj pa ko ga kopam, namreč mu nardim mal kopeli od Niveje??

Katy78 -> RE: Rdeče pikice po ritki (31.5.2010 14:43:43)

Tista za glivice, nimajo posebne za otroke.

Jaz sem mu med previjanjem umivala samo z vodo (itak mu že od začetka samo z vodo), ko sem ga pa kopala, sem mu pa vseeno ulila par kapljic kopeli, saj preveč že tako ali tako ni dobro, ker je dojenčkova koža občutljiva in jo lahko kemija izsuši. Ko je bil pa dojenček, pa nobene kopeli nisem uporabljala, samo trdo milo.

tintin -> RE: Rdeče pikice po ritki (1.6.2010 12:34:51)

canesten bo pomagal, najbrž so glivice. Pa dobro ritko osušit po umivanju, previjanju. Oz meni so svetovali naj raje čistilne robčke namesto vode pri previjanju uporabljam, ker voda preveč razmoči kožo...in res je bilo pri prvem sinu po tem takoj bolje, pri drugem pa že od začetka robčke uporabljam in je BP.

Oren -> RE: Rdeče pikice po ritki (1.6.2010 14:28:05)

Naša je tudi imela rdeče pikice pa ji je Canasten pomagal v kakih treh dneh. Drugače pa tudi pomaga Daktarin. Fajn je pogledat tudi v usta ker so ponavadi glivice tudi v ustih če so ritki, takrat pa je treba še uporabljati Daktarin-oralni gel.

Stran: [1]