Anonimen -> RE: prehrana po porodu - prepovedi? (10.4.2011 21:14:45)
|
Sama se ne bi odločala za post takoj po porodu. Toliko stvari se ti raba postavit na mesto, vzpostavljat ravnovesje, telo je doživelo stres in ne rabi dodatnega s postom, še najmanj, če dojiš. Seveda pa čas hiteo teče in kaj hitro se da odločit tudi za to. Ne se zaletavat, za vse je čas, če si gale vzamemo. Kar se pa hrane tiče. V P so rekli, da je treba jest vse. Sem jedla vse, potem pa naknadno črtala kavo, čokolado, mleko in ostale izdelke iz kravjega mleka. Mali je imel kolike, mene pa so spraševali v posvetovalnici, če sem črtala še ne vem kaj vse. Mali ni reagiral slabo ne na oreščke, ne na radič v solati s kisom, česen, kasneje tudi ne na paradižnikovo omako (domačo iz nešpricanega), ali karkoli drugega. Ko je bil čas, so se kolike umirile. Vsa tuja literatura, ti pove, da lahko ne ješ nič [sm=zmeden.gif] pa bo otrok vseeno imel probleme. Zdaj pa kakšno mamo naj ima otrok? Sestradano, slabotno in s tem v nobeno pomoč, ali normalno prehranjeno, z energijo, zadovoljno? Ob vsakem joku se mati vpraša ali je kriva, čutiš nemoč, potem pa vse to mine in ugotoviš, da velja to, kar vsi pišejo, da mora minit. [sm=smiley1.gif] Brez stradanja [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|