Dušk@ -> RE: DIANATAL GEL?????? (11.6.2010 9:37:10)
|
Tako, izkušnje so sledeče....:) Ker je prvi porod lani trajal kar dolgo in ker sem bila precej rezana in šivana, posledica tega je bila, da mesec in pol nisem mogla ne hodit in ne sedet, sem se letos odločila, da uporabim gel, pa naj stane kar hoče......:), saj je hči, ki je stara leto in pol zelo živahna in si ne bi mogla privoščit, da bi mesec dni samo ležala. Rodila sem v MB porodnišnici, proti gelu niso imeli nič proti, do takrat pa so imeli samo eno porodnico, tako sem vsaj dobila informacijo. Ker je moj prag bolečine zelooo nizek sem se odločila tudi za spinalno, kar mi je bilo v veliko pomoč, saj nisem tako "trpela" ob popadkih. Čutila sem samo zadnje tri pred potiskom. Prvo dozo gela sem dobila kar na začetku, ko me je babica pregledala, druga kasneje, nevem koliko sem bila odprta, tretja pa tik preden je pogledala glavica ven. Rezultat tega je bil, da nimam niti enega šiva, niti hemoroidov (prvič ful), pa čeprav je bil sin težji, obseg glave je pa bil večji za 2cm. Porod je trajal vsega skupaj od prihoda v porodnišnico 3ure in pol. Očitno nekaj je na tem gelu... :) Še enkrat bi dala teh 100€.......... LP, D
|
|
|
|