lenika83 -> RE: 7 mesečna dojenčica noče jesti (13.6.2010 22:29:17)
|
_LIDI ko te berem, je tako kot da bi sebe brala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Moja bo vsak čas stara 7,5 mesecev, pa imamo tudi prava "valovanja" pri uživanju GH. Včasih zelo lepo poje, spet drugič pa totalna bitka. Sem bila vmes že tako obupana, da mi je šlo na jok, ko sem se samo spomnila, da jo bo treba nahraniti z GH. Povrh vsega mi je pa še pediatrinja na posvetovalnici pri 6 mesecih rekla, da bi bil čas, da začne jesti hrano v malo večjih koščkih (jedla je samo povsem tekoče) in da bi naj že imela 2 obroka GH dnevno. Boljše da sploh ne pomislim v kakšen obup me je to spravilo. V glavnem... Pomagalo ni popolnoma nič, ker je moja živčnost še poslabšala situacijo. Potem sem pa malo po raznih forumih brala in sem ugotovila, da je prvi korak to, da se jaz "skuliram". Najprej sem sama pri sebi "razčistila", da morava hranjenje narediti predvsem zabavno, ne dolgočasno, ne stresno. Potem pa še, da sploh ni važna količina, ki jo poje, ker poje pa včasih samo nekje 40-50g, spet naslednjič pa več kot 100g (to da otrok poje cel velik frutek, je zame znanstvena fantastika). Zdaj ji vedno dam nekaj v roke (igračko, žličko, prazno plastično posodico enako kot jo imam jaz s hrano), včasih tudi jaz jem zraven, dovolim ji tudi, da sama malo z rokicami packa po hrani. Po vsem tem lahko rečem, da se je situacija nekoliko izboljšala, čeprav o nekih hudih količinah še zmeraj ne morem govoriti, ampak očitno ji zadošča, ker nič ne sitnari zaradi lakote, obnaša se povsem normalno, izgleda pa tudi bolj debeluška kot pa suhica. Če se mi pa vseeno kdaj zdi, da je premalo pojedla, ji pa čez kakšno 1 uro poskušam še enkrat ponuditi hrano in jo običajno zavrne.
|
|
|
|