Modrček in blazina za dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


divans1 -> Modrček in blazina za dojenje (28.5.2010 13:36:08)

Ali imate ponoči tudi gor modrček za dojenje ali si ga date dol? Pa zanima me, ali uporabljate blazino za dojenje, če dojite sede in kako se kaj obnese?




ledenaa -> RE: Modrček in blazina za dojenje (28.5.2010 13:38:08)

Par mesecev po porodu sploh nisem nobenih modrcev nosila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  .Ko sem jih pa začela,jih pa ponoči nisem imela
Blazina za dojenje zame osebno brezvezen nakup




mini86 -> RE: Modrček in blazina za dojenje (28.5.2010 13:46:09)

js modrca samo v porodnišnici nism mela gor potem pa do 6 dni nazaj noč in dan..no pa še zdj ga mam dva dni gor ampak samo zarad tega ker se ne dojiva več in da nebi kej vn priteklo..joj si ne predstavlam da ga nebi mela ponoč gor-bi bla poplava..še blazince sem si včasih mogla ponoč menjati..

blazina za dojenje-hja..men odličen nakup ampak definitivno ne za dojenje-nisem tko dojila niti enkrat, ampak za kasneje pa oblaznjenje tamauga..to j blo pa super




rubica -> RE: Modrček in blazina za dojenje (28.5.2010 13:48:42)

jaz sem modrček nosila skos, tudi ponoči, imam zelo občutljive bradavice še bolj pa so bile po porodu- dojenje, so pa moja prsa tudi večja, tako da mi je bilo bolj udobje z nederčkom, da je vse stalo na mestu. sem pa nosila res samo in vedno bombažne modrčke.

blazino za dojenje sem jaz uprabljaja skoraj ves čas dojenja -13 mesecev, in mi je res praktična, vsekakor se je meni nakup obrestoval  in bo to nakup, ki ga bom opravila tudi konec te nosečnosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




sami0804 -> RE: Modrček in blazina za dojenje (28.5.2010 13:54:48)

Ker imam večje prsi,sem tudi sama vedno nosila modrček,tudi ponoči.Stvar navade veejetno...
Blazina za dojenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...Pri prvem otroku je nisem imela in tudi ne pogrešala.Kot je napisala ledenaa,se mi je zdela nepotreben in brezvezen nakup.Sem jo pa kupila v drugi nosečnosti,totalno brez premisleka in se je izkazala kot zadetek v polno.
Sicer sem jo za dejansko dojenje uporabila vsega skupaj parkrat,ampak je bilo dolgo,dolgo najbolj priljubljena blazina pri hiši,uporabna za male in velike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sanosan -> RE: Modrček in blazina za dojenje (28.5.2010 15:09:52)

Moderčke za dojenje nosim tudi ponoči (so pa taki, ki nimajo nobenih opor ali kosti in bombažni) od poroda dalje, ker če ga nimam gor, potem mi iz tiste dojke, na kateri ne dojim, mleko teče. Če pa jo vsaj nekaj omejuje (npr. moderček) pa ne teče. Tako, da ko se bo stanje umirilo, ne bom več nosila moderčka ponoči. Sem pa šele dva meseca po porodu.

Za blazino za dojenje pa lahko rečem, da mi je pri prvem in drugem otroku prišla prav, ampak sem jo za dojenje uporabljala le kratek čas, ker sta jo potem otroka prerasla. Verjetno je pa odvisno tudi od blazine, ker moja se mi zdi da je kar fejst napolnjena in je tako otrok prišel zelo visoko, ko je na njej ležal. Sem pa jo tudi jaz uporabljala za oblazinjenje, ko sta začela sedeti. Zdaj pri tretjem pa je ne uporabljam pri dojenju, jo bom pa kasneje pri sedenju.




Hope2 -> RE: Modrček in blazina za dojenje (28.5.2010 16:41:04)

Modrčka ponoči nisem nosila, sem imela oprijeto majčko in blazinice so lepo stale. Itak pa sem ponoči dojil ana 3 ure, tak da mleko ni imelo časa curljati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Blazino sem imela za kratek čas (ene 2-3 tedne) in takrat zlata vredna. Meni ni steklo dojenje leže, z malim sva bila od prvega dne v sedečem položaju vedno. Po 2 ali 3 tednu, pa sem dobila hude bolečine v roke in takrat sem rabila blazino.
Če želiš ti jo prodam po polovični ceni nove. Več na ZS




grahek85 -> RE: Modrček in blazina za dojenje (28.5.2010 17:38:32)

Modrček nosim tudi ponoči, drugače me majica žgečka po bradavicah in takoj priteče mleko. Drugače ga ne bi, ker nimam tako velikih dojk (tudi zdaj ne, ko so polne mleka). Mam pa take brez kosti in čisto bombažne iz Mullerja, so super.

Blazino za dojenje sem uporabljala kak teden, ker smo meli ravno izposojeno. Prevelika stvar za premalo učinka. Če je že bila sila, sem si pač dala povšter pod roko.




AnciM -> RE: Modrček in blazina za dojenje (28.5.2010 20:53:34)

Blazine nimam in je ne pogrešam, čeprav vedno sede dojim. Leže sploh ne znam. [sm=zmeden.gif]

Modrček sem pa vedno nosila do pred dveh noči. Samo si moram pa pri nočnem dojenju s plenico pokrit dojko, kjer ne dojim. Sicer sem vsa mokra. "Ventilčki" meni popolnoma odpovedo. Pri prvem sinu so mi še po 5 mesecih. Tako da se to pri meni nič kaj ne umiri. Izcejalni refleks deluje na obeh straneh.




samado -> RE: Modrček in blazina za dojenje (29.5.2010 22:24:08)

Nikoli prej nisem šla spat z modrčkom, sedaj po porodu pa vedno. Sem probala enkrat brez, pa sem imela zjutraj celo majico mokro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Imam pa bombažne, brez opore, vedno z blazinicami.




samado -> RE: Modrček in blazina za dojenje (29.5.2010 22:26:22)

Aja, blazina: smo jo kupili, ker mi je v porodnišnici njihova prišla zelo prav. No, doma sva se pa bolj navadili dojiti leže, tako da jo prav dosti še nisem uporabljajla. Jo bomo pa kasneje za sedenje, hvala za idejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sabri -> RE: Modrček in blazina za dojenje (30.5.2010 9:44:16)

Danes sem bila ponoči brez modrčka in ko mi je iz ene pila, je iz druge teklo ven, tako da bom še kar nekaj časa z modrčkom in blazinicami. Blazina za dojenje, jo mam, pa se ne znam dobro naštimat z njo in mi ne gre.




zannna -> RE: Modrček in blazina za dojenje (4.6.2010 11:02:14)

modrček že tako nosim skos. med dojenjem sem ga pa sploh nosila. zato, ker mi je iz ene teklo, če sem na drugi dojila. pa tudi dojke so bolj težke med dojenjem in se mi ze zdelo, da me kar dol vleče.

blazino za dojenje imamo. naš mali se ni hotel dojiti sede, zato sva jo uporabljala bolj malo. če bi bil pa bolj zainteresiran bi jo pa sigurno več. mi je bolj pasalo sedet.




Stran: [1]