pajki na hrvaškem (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

a.jda -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 13:12:53)

Sem pisala eno sporočilo , kam svetujete s šotorom za vikend.
Imamo 15 mesečno punčko in bi šli naslednji vikend. Pa mi odgovori ena, da je na hrvaškem-pri Puli polno strupenih pajkov - črnih vdov. A veste kej o tem? Mislili smo v Istro ki je bol blizu. A kej šotorite, al ne upate. Po dolgem času je moj vikend frej - še ni bil to poletje, zdej pa ne upam iti. Kaj svetujete?

Divja vijolica -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 13:16:29)

Ja jaz sem zadnjič nekje prebrala, da se je letos v Istri (največ pri Puli) povečalo število črnih vdov. Zaradi ugodnih vremenskih razmer menda. Groza :zmeden2:. Jaz bi pomoje cel dopust samo okoli gledala kje je kakšen.

Drugače pa pomoje tudi ni take panike. Saj so bili zmeraj pa zmeraj bodo.
Lep dopust.

kalimero -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 13:36:13)

Jaz ne bi delala panike po nepotrebnem. Pajki so bili vedno, škorpijoni tudi, pa kače, tudi kakšna miška zaide v šotor, pa to je vse del narave. Na splošno je življenje hudo nevarna reč.
Vi kar veselo postavite šotor in uživajte!

urbancek -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 14:08:00)

Jaz se pajkov grozno bojim, pa me je moj:love: potolažil, da ko me bodo videli bodo tako ali tako vsi pobegnili, bog ne daj pa, da bi me dobili v fazi zmerjanja /zadnje čase sem zelo občutljiva in mi gre vse na živce - nosečniški hormoni delujejo s polno paro), takrat bo Istra čista :)-:)-:)-, še dobro da nisem zamerljive sorte.
Drugače pa pajki baje napadejo le v primeru če so ogroženi.
Pozdravček

india -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 14:15:11)

Ja, zdaj en dan je bilo opozorilo na teletekstu, da je v okolici Pule vse polno črnih vdov in da vlada že v bistvu neko posebno stanje glede tega.

urbancek -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 14:23:46)

Tudi v Slovenskih novicah - sobotnih, piše, da jih na odlagališču pepela termoelektrarne Plomin kar mrgloli, od tam se širijo na druga območja. Opazili so jih v Krmedu, Čabrunićih, Pomerju, Peroju, Vodnjanu, Plominu in Kanfanaru. Neljubo srečanje s črno vdovo naj za mlade in zdrave ljudi ne bi bilo usodno, veliko slabše pa jo odnesejo kronični bolniki in starejši ljudje. Na zavodu za zdravje pa živelj pomirjajo z besedami, da imajo protistrupa več kot dovolj..... Nevarna črna vdova ima do 17 rdečih pik, ugrizna pa starejša samica, ki se počuti ogroženo. Če doživite z njo bližnje srečanje, v zavodu priporočajo čimprejšnji obisk zdravnika, čeprav je tudi res, da mnogi sploh ne vedo da jih je ugriznila, dokler se bolečine ne pojavijo po vsem telesu.
Hrvatje sporočajo turistom, da je preplah nepotreben, črna vdova naj se na istrskem polotoku vsaj v zadnjih treh letih ne bi spravila na človeka.
Delno sem prepisala

Anonimen -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 16:01:20)

Ma ja no...
Vas bo prej požrl morski pes kot pičila črna vdova :)-

Tud vsako suho južino že dajo v cajtenge...

CatJa -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 16:28:09)

Ce nas ze pretirane cene ne odvrnejo od Hrvatije, nas bodo pa crne vdove, skorpijoni, morski pes, ... :)

Carovnica Mica -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 16:28:59)

SEJ-KO GOBE RASTEJO SO TUD MEDVEDI POVSOD-GLIH VSAK GA SRECA;)

CatJa -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 17:43:28)

Pri meni bi bila vecja verjetnost, da srecam kaksnega medveda. Na gobo menda prej stopim, ko vidim 8)

smrka -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 18:32:24)

mi smo brali v Istarski glas - časopisu, da je v istri dosti črnih vdov.. sam.. kaj pa vem.. to so govorili tud predlani.. nevem.

urbancek -> pajki na hrvaškem (17.7.2005 19:06:56)

Brez veze, da zganjamo paniko glede pajkov, vam povek po 10.8. če smo kakšnega srečali, takrat se vrnemo z dopusta iz Istre..
Smrka, kaj pa ti še delaš doma, ali te ni danes že nekaj zvijalo, jaz sem ti že dala popotnico za Rim.
Glede gob, pa mi hodimo tako, jaz, ki nobene ne vidim grem naprej, otroci in mož pa jih veselo pobirajo za mano. Medveda pa smo na Mežakli že imeli, pa se me je bal, ni upal blizu.
Pozdravček

Ro-La -> pajki na hrvaškem (18.7.2005 8:11:19)

Mi smo se včeraj vrnili iz vikend kampiranja v Peroju, bilo je fajn, črne vdove pa nobene;).

Stran: [1]