Kakanje dojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

zi&mm -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 11:59:02)

Pozdravljene mamice,
no, da vam povem kako smo se mi mučili za kakat; Žiga namreč od srede ni kakal - 4dni in glede na to, da se je včeraj full napenjal in :((:((:(( sem mu dala sladkano kamilico - ni pomagala nič, pa sem mu trebušček masirala z oljem in brez - brez učinka pa stopala skratka ni in ni šlo; no danes zjutraj se mi je pa prav smilu in sem vzela termometer ga namočila v madljevo olje in v ritko pa je ustrelu drekec pekec ven kot iz topa :)-:)-:)- ob tem se pa ni nič jokal; seveda vonjavam se ni bilo moč izogniti :ups: in 30minut je ta fantina od Žigca kakal tako da sem uničila kar 3bombažne plenice kolko kakca je blo ampak nič zato, zdaj je priden in spi kot :angel:

Toliko za info, če katera ne ve kako bi svojmu :duda: pomagala ko ne more kakat in se napenja, muči; termometer v olje (ali ga prej namilit) in v ritko.

Lep dan :rozica:

Pozdravček z :morje:

:duda:Žiga & :miska:Mili

eva1 -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 12:12:39)

No sam da je kakal:bravo:!
Jaz to že skoz prakticiram s termometrom! kamilic še nisem poskusila, ampak baje tut pomagajo!

Pilar -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 15:24:23)

Joj punce, po moje termometer ni vredu. Z njim bi mogle prekinit že včeraj in ne danes. Pa ne mislim pametovat, želim vam dobro. A so dojeni? Če so, ni nujno, da kaka vsak dan, če je na prilagojenem mleku - mu morda to ne ustreza, če pa uvajate gosto hrano. pa morda malo več tekočine...:zmeden2:

sabini -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 15:40:05)

jaz ga dojim in dodajam zvečer , pa ga tud full nape4nja kakt tišči pa ne more tookk:((:((:((včasih pa skuham kamilce pa ne pomaga

Naja31 -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 15:56:58)

Moj ze od rojstva kaka na 2,3 dni. Je tudi na 5 dni kakal, ampak takrat ogromno. Saj ce je samo dojen, to ni nic narobe.
Meni so termometer v ritko strogo odsvetovali, ker se potem lahko dojencek navadi samo tako kakati in ne vec sam od sebe, tako da tega ne prakticiramo.

Lp,Naja

mika -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 16:04:36)

Moja :duda: je od 8 do 16 tedna kakala 1xna teden. Bila je polno dojena, zato je to normalno. 1x sem ji skuhala zeeeelo sladkane kamilice in to 9 dan.
Ko smo začeli z uvajanjem goste hrane, pa kaka vsak dan.
Tudi jaz mislim, da bi metodo s termometrom morale opustiti že 'včeraj'.

Anonimen -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 16:07:09)

Da še jaz pristavim svoj lonček in rečem, da sem tudi možno proti termometru v ritko.
Dojeni otroci morajo kakati vsaj 1x na teden, pa je vse v redu.

eva1 -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 20:44:06)

Vsakodnevna uporaba vsekakor ni dobra, ampak meni mali ni kakal 10 dni, in se je naredila skibala vritki, in potem to samo z termometrčkom podražiš in je! Če je skibala, nobene kamilčke ne bojo omagale, ampak samo to da podržiš črevesje in jo "predreš"!
Res pa je , da je to skrajni ukrep, ki sem ga izvedla 2x!

Naja31 -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 21:12:49)

Eva1, kaj pa je skibala? :zmeden:

eva1 -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 22:12:15)

To je taka kroglica trdega blata, ki zamaši ritko-pol pa samo podražiš črevesje pa se kr leti drekec pekec vse povsod-ko sem jaz to naredila po 10 dneh ne kakanja, je letelo po vsej sobi kakec-po tleh, kavču...vsepovsod, pa tok, da me je skor kap!

valči -> Kakanje dojenčka (17.7.2005 22:14:57)

Eva,to je bilo pa noro:)-:zmeden:

Stran: [1]