kepica -> recept za borovničevo torto ali pito (18.7.2005 9:57:39)
|
Ojla! Pa še moj recept za PITO potrebuješ:35dag moke, 1/2zavitka pecilnega praška, 12dag sladkorja v prahu,1zavitek limoninega sladkorja, 15dag margarine, 2 rumenjaka, 3žlice kisle smetane nadev: 1kg jabolk ali drugega sadja, 8dag sladkorja, 1žlica drobtin, 6dag margarine, 1zvitek rumovega sladkorja. V skledo damo moko, maslo, pecilni prašek, sladkor, limonin sladkor, margarino,rumenjaka in smetano ter zmesimo testo. Razdelimo na dva dela in razvaljamo. V pekač damo eno plast testa, nanjo pa naribana jabolka (ali drugo sadje), zmešana s praženimi drobtinami, sladkorjem in rumovim sladkorjem. Pokrijemo z drugo plastjo testa in pečemo v pečici pri temperaturi 180 stopinj približno 60 minut. OPOMBA: ko valjaš testo je tako mehko da ga moraš dati med dva peki papirja! DOBER TEK!:bravo: lp kepica
|
|
|
|