AD3 kapljice in stranski učinki. (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lelaval -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 10:34:22)

Punce help!
Dva dni nazaj sem svoji enomesečni hčerki začela dajat AD3 kapljice. A je možno, da ima lahko izpuščaje :zmeden2::zmeden: (osip po celem telesu) - kot , če bi ji bilo prevroče. Prevroče pa ji takorekoč ne more bit, ker je samo v pamperski in bodiju s kratkimi rokavi - tudi ponoči in pri odprtem oknu. :zmeden2:
Mislim, da ima tudi krče od takrat, saj če se začne jokat je to, kot, da jo iz kože dajemo, pa še blato ima ful tekoče. Jo pa samo dojim.

miševi -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 10:39:18)

Po kapljicah ima sigurno lahko krče, za izpuščaje pa ne vem:zmeden2:. Ali si jih začela dajati postopoma - prvi dan eno, nato dve...? Če je bilo fejst hudo, smo mi občasno zmanjšali odmerek. Nekatere punce sploh niso dajale teh kapljic, ene pa so imele kapljice iz Avstrije.

CatJa -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 10:59:52)

Jan je imel mocne krce po teh kapljicah, zato mu jih od junija do septembra sploh nisem dajala. Pri pediatru so me vprasali, ce jih redno jemlje, pa sem se mal zlagala in rekla, da 3-4 kapljice dnevno, ker ga po njih sraufa. In potem so se tako zacudili, ali sem prepricana, da res po njih? Res cudno, da ko jih ni jemal, ga pa ni :zmeden2:

dory -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 11:34:07)

Maj je mel tud grozne krce po teh kapljicah..zato sem jih vrgla stran in v avstriji kupla oleovit...neprimerno boljse...

Tasika -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 12:03:18)

Saj ni treba kupovati, če pri pediatru dobiš recept za D3 (kar je Oleovit).

LP

dory -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 12:36:17)

za oleovit se pri nas ne dobi receptov..in tudi oleovit je precej drugacen kot pri nas D3...preverjeno...zatorej v avstriji se jih dobi,sicer je pa cena itak nizka tko da ni panike

mika -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 13:12:43)

Tudi jaz samo 'zbiram' recepte pri pediatrinji, dajemo pa ji avstrijske oleovit kapljice.

SaaS -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 14:04:02)

AD3 kaplice lahko povzročajo krčke in mogoče še kaj drugega. Naš mali je veliko bruhal, in tudi tu AD3 kapljice pripomorejo svoje. Zato nam je pediatrinja dala D3 kapljice ali svetovala Oleovit iz Avstrije. Je rekla, da AD3 kapljice forsirajo naši pediatri, čeprav A vitamina otrok dobi dovolj tudi drugače.
Oleovit pa ni čisto isti kot D3, saj je v Oleovitu večja koncentracija D vitamina.

Anonimen -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 16:29:56)

Oleovit D3 je narejen na oljni bazi.

katarina2004 -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 17:38:30)

Se dobijo kapljice Oleovit v Avstriji brez recepta? Se jih dobi v Celovcu in kje točno? Tudi mojemu sončku sem jih začela dajat 5 dni nazaj in ima full drisko, napenja ga in pa še spuščaje je dobil-kot vročinski zgledajo.

mika -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 18:35:07)

Oleovit smo dobili v Grazu brez recepta, celovca pa žal ne poznam.

Naja31 -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 18:39:58)

Od moje prijateljice mali je bil tudi po teh kapljicah cisto pikcast, zato mi jih je nehala dajati in so tudi pokice izginile.
Mi nismo imeli kaksnih hudih tezav zaardi teh kapljic. Je pa skoraj 2 meseca trajalo, da smo prislo na 7 kapljic. Sva imela z mozem obcutek, da je bil po kapljicah mali full bolj nemiren, pa mu jih nekaj dni nisva dajala, ampak ni bilo nobene razlike.
Ce bi imel zaradni njih hude krce, jih mu sigurno ne bi dajala.

Lp, N

miševi -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 18:56:06)

Kapljice se dobijo v vsaki lekarni v Avstriji - Celovec, Beljak ali Graz - povsod.

lelaval -> AD3 kapljice in stranski učinki. (17.7.2005 23:46:45)

Punce, hvala vam za odgovore. Sem očitno že pozabila, kako je bilo s temi kaljcami pri prvih dveh otrocih. (je pač že toliko let preteklo :)-):)-
In mislim, da jih nisem dajala. :zmeden2: Morda bo bolje, da jo za 5 min. dam na sonce, jaz pa raje skrbim, da sama pojem čimveč vitaminov (pa ne samo A) :)-:(

žužu -> AD3 kapljice in stranski učinki. (18.7.2005 10:13:48)

a ste prepričane, da kapljice dajo samo zato, ker jim tako pač ugaja? ali morda zato, ker jih dojenček res mora dobiti? ne ga biksat punce, poznam dva primera, ki se nista dobro končala, ker mamici nista dajali kapljic.
če ima otrok krče, se jih da zjutraj in se dozo lepo počasi povečuje. otrokov organizem se na kapljice počasi navadi in je. vztrajajte, kapljice so zelo pomembne. je pa že bolje kaplice, kot pa potem injekcije zaradi rahitičnosti, kajne?

Stran: [1]