mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga Vedno sem z veseljem brala tvoje odgovore, ampak vedno pogosteje postajajo tvoje reakcije popolnoma neprimerne, sploh če vsi ne lapajo po tvoje. Glej, starši so se hudo pritoževali. Zakaj 5 DZjev pri enem predmetu, če sta na koncu 2 prazna? Se pravi le nista bila tako nujno potrebna. in take DZ se je zdaj izločilo iz programa. Bolj razumljivo? In zaradi tega otroci ne bodo nič dlje ostajali noter, ampak bodo prav tako zunaj pa še DZji bodopolni, preostali pač. Tisto nabavljanje za vsak slučaj, da bodo vsak petek noter nekaj pogledali ali napisali en stavek pač ni potrebno, sploh pa ne nujno. Ja, tem kriznim časom se moramo prilagoditi vsi, tako učitelji kot tudi otroci. Dejstvo je, da si čedalje več staršev ne more privoščiti tako velikih stroškov z nabavo DZ. lp Pa kje sem napisala, da se odvečni DZ ne smejo izločit? Napisala sem, da so zdaj pritisnili na vse učitelje, tudi tiste ki nikdar nismo pretiravali (in takih je velika večina) in da smo vsi morali izločit DZ. Na naši šoli recimo smo imeli v 1. razredu recimo 1DZ za mat., 1DZ za SL, 1DZ za SPO in nobenega DZ za noben vzgojni predmet in nobene knjige. A je to pretiravanje? Zdaj smo pristali na 1DZ za SL in 1DZ za mat in nič dz za SPO in vzgojne predmete. V 2. razredu so nam celo dovolili, da ostane 1dz za mat, sl in spo in nič dz za vzgojne predmete. Takole v tem smislu ti lahko naštejem še za celo šolo, ampak menda vidiš kontekst. Ampak dejstvo je, da bomo mi morali pisat in risat in lepit v zvezek stvari, ki smo jih lahko izpolnili, ter da bomo morali kopirat tako slike kot vaje, ker ne moreš otroku v 1. triadi razlagat na suho, niti zahtevat od njega, da ves čas sedi pri miru in riše in piše - ali pač? Pa da ne govorim, da že zdaj dovolj rišemo in pišemo, ker smo ravno zato imeli tako malo DZ. Ne rabijo otroci več tega kot že imajo. Še enkrat, večina šol ima normalne predstave o količini DZ, ki jih otrok rabi, da usvoji neko snov, seveda pa obstajajo primerki, ki jih tudi jaz ne razumem (primer od miške zgoraj za matematiko) - ampak v vsakem poklicu obstajajo ljudje, ki niso idealni ali počno neumnosti, nek mali procent. Da pa se zato kaznuje ostale učitelje - in da ne govorim svoje lastne otroke - je pa za moj okus nesprejemljivo. En post višje si napisala, da so očitno učitelji na naši šoli riti, ker dovolijo, da se ravnateljica meša v njihove posle. Ampak kot sem že zgoraj napisala, so naši učitelji v preteklih letih u iber pretiravali z DZ in v to je resnično posegla tako, da jih še zmeraj ostaja veliko (po mnenju nekaterih), ampak izločila je nepotrebne. In to bi morali narediti še v marsikateri zbornici pa bi se starši pol manj razburjali. Da bi ti šele videla sezname ostalih šolskih potrebščin na naši šoli v preteklih letih. Vse potrebščine bi morali nabaviti točno določeno znamko - ja, izbrali so najdražjo pri vsaki potrebščini. Sama otroku lahko nabavim in prvo leto tudi sem, točno po seznamu. In takrat sem brez torbe in brez DZ plačala okoli 70€, s tem da smo tempere plačali v šoli in še nekaj, skupno skoraj 100€. In tudi sem je posegla ravnateljica, ker si drugače učitelji niso dali rečt, da ne morejo vsi otroci imeti FC barvic in ne vem kaj še. So starši, ki lahko in so starši, ki ne morejo. in tu se mi zdi, da bi učitelji res mogli znat presodit no, toliko pameti pa sem prepričana, da posedujejo prav vsi. In če se znajo postaviti za svoje plače, češ da so prenizke, bi se morali zavedati, da ponekod oba starša zaslužita ravno eno njihovo plačo. lp
|