leonardo -> RE: dvovrstični kalkulator v 6.r? (27.5.2010 20:07:10)
|
veš kaj bumerang, sicer sem imela prej namen odstopit, pa si vzamem tolko časa, da ti odgovorim na tvoj žaljiv komentar 1- če te spominja moj stil pisanja na nekoga, ki je drugim po forumih grozil s smrtjo, pa omenjal samomor (to sem si imela čas med "pavzo" pokukat), potem se vprašaj, kako je pospravljeno tvoje podstrešje 2- moje podstrešje je zelo! pospravljeno, imam jasna stališča, jih argumentiram in ko se motim, to priznam, ko koga užalim, se mu opravičim! (nikoli ne žalim namerno in zavestno, ne maram sploh vzbujati v ljudeh tega občutka); če sem tebe, s čimerkoli zapisanim se ti opravičujem, bi si dovolila reči, da gre za nesporazum 3- če jemlješ moj komentar o učiteljih kot vsesplošno žaljitev, sem v medkomentarjih, ki te spominjajo na neko repko, pa kasneje naj bi bila to lisička, pa lajka, ...pa se mi naprej ni dalo; dala vedeti, da ni to vsesplošno! če bi bili v našem sistemu učitelji kot npr.gina, potem ne bi niti približno napisala "filozofskega" vprašanja 4- če bi pa naše šolstvo (zdaj si vključi noter segmente, katerekoli želiš in katerikoli, se ti zdijo pomembni - šola, starši, otroci, drugi kader - psihologi, pedagogi,...kaj vem, kaj bi v tem trenutku še naštela, da spet ne bi kaj pomembnega izpustila) funkcioniralo tako kot bi moralo, potem otroci ne bi hodili na inštrukcije in prav tako ne srednješolci že v prvih letnikih; zakaj se morajo z otroci učiti starši??? ja potem - če to zagovarjaš, me moraš pohvalit, da učim drugega otroka sama (glede tega pokukaj na druge forume, da se ne bi ponavljala, samo mimogrede - ni bila to moja življenjska želja, ne predstavlja mi življenjskega izziva, bila je trenutna situacija, ki je nastala in jo je bilo potrebno na najboljši možen način rešiti s čim manj negativnimi posledicami za otroka, zato je sedaj moja dolžnost kot starša, da to izpeljem do konca); vem, lahko tudi obžalujem, da nimajo vsi starši, ki se znajdejo v naši situaciji take možnosti, pa se odločijo za odločbo pp...pa smo v drugem "začaranem krigu" - je pač tako, da ko si v ribniku, moraš plavati z ribami 5- zame je šola "svetinja" - zastopiš?! vse ti lahko vzamejo, samo znanja ne (za to je poskrbela narava - preko demence in še katere druge bolezni); povej, kako lahko "opravičiš", argumentiraš, preprosto razložiš, da so lahko otroci z veliko znanja in otroci, ki nenehno sprašujejo moteči??? komu se razlagajo vrednote: znanje, poštenost in delavnost - a meni, ki nimam pošlihtanega podstrešja??? pokukaj malo, kaj pravi Jasper Juul (zagotovo si že brala njegove članke, pa bila na kakšnem predavanju; junija je v Izoli, 5 ali 10€ prispevek; Slovenija je dovolj majhna, da se splača na predavanje; midva bova tam) 6- ja, zelo sem razočarana nad našim šolstvom, preveč denarja se steka v te hrame, da pride ven kar pride in da so noter v velikem številu zaposleni taki, ki si tega ne zaslužijo... ja, so vmes tudi tisti, ki sem jih imenovala "vrsta v izumiranju" - žal jih je premalo in so preplavljeni z brezdelneži in tudi nesposobneži 7- če ti je ljubše, pa lahko tudi jaz depresivno jamram po forumu in iščem ramo na katero se bom zjokala in iskala sorodno dušo, s katero bom v popolni simbiozi in se bova smilili druga drugi - veliko več si na forumih kot jaz; dej beri psiho ljudi med vrsticami - koliko pa imaš optimistov (jaz sem med njimi, pa upam, da to ne moti preveč), problem na problem in vse situacije se zdijo brezizhodne (drži? 70% tega je po forumih): bolani otroci, premalo denarja, tašče, ki se vtikujejo v vsako figo, predragi vrtci, če sploh prideš do njega, dodatkov, ki jih pričakuješ ne dobiš,....vse to se prenaša na otroke, tako ali drugače (zavedno in nezavedno).... 8-....in ja bumerang - naše šole so slabe in še niso dosegle dna, to je pa - vsaj zame - najbolj zaskrbljujoče, če ne zastršujoče? 9- in veš zakaj še nisem repka?? veš kdo je bil leonardo? pa mogoče veš, zakaj je moral na "tehnično šolo" in ne na "gimnazio", na katero si je neizmerno želel??? in veš kaj vse je moral (ali pa tudi ni moral, se je pač tako odločil) narediti, da je dokazal, da ima prav? njega so izgnali iz Milana, ker je seciral mrtve (bogokletno za tiste čase!!!); jaz pa v svojih komentarjih in s svojimi menji in pogledi "seciram šolo"; ti me lahko "izženeš" s tega foruma, pa blokiraš "leonarda" - no problem; jaz pa nisem repka, ne bom si dajala drugega vzdevka, ker je tudi Leonardo spakiral in šel, pa danes vemo, kako prav je imel....
|
|
|
|