brez statusa (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

maja24-2 -> brez statusa (16.7.2005 21:55:25)

Oktobra bom ostala brez statusa ker mi ne bom ratolo narediti vseh izpitov sedaj pa me zanima karo je z denarno pomočjo sedaj do avgusta dobivam porodniško štipendije ne dobivam ker ima moj dober dohodek in sem bila zavrnena sedaj pa me zanima ko bom ostala brez statusa ali mi od oktobra naprej pripada kakšno denarno nadomestijo.
Hvala za odgovore
LP Maja

Annny -> brez statusa (17.7.2005 5:03:20)

Maja, poskusi narediti vsaj pol izpitov in potem ponavljaj. Vsaj brez statusa ne boš- kot mamici ti tako ali tako pripada eno dodatno študijsko leto na vsakega živorojenega otroka (tako lahko v bistvu tudi 2x ponavljaš- 1x zato, ker si mamica in drugič normalno).

Če boš brez statusa..
Pripada ti otroški dodatek, mogoče kaka izredna socialna pomoč (2x letno..za kurjavo ipd.).
Socialno podporo pa po moje dobiš le, če si prijavljena na Zavodu za zaposlovanje..česar ti ne priporočam, ker kasneje ne bboš več mogla redno študirati (le izredno) itd.

Prosim, da me popravite, če sem kaj napisala narobe.

Maja, poskusi malo stisniti do oktobra:miska:

soncece24 -> brez statusa (18.7.2005 8:27:06)

Mislim, da se lahko vseeno prijaviš na zavod ko pavziraš in potem dalje študiraš redno. pač ko imaš pogoje in se vpišeš v naslednji letnik moraš zraven prinest potrdilo, da si se izpisal iz borze.poznam sto primerov, ko je to šlo brez blema. mislim pa, da če nisi dobila štipendije, da tudi cenzus za socialno pomoč presegate in ne boš dobila nič. Če boš mela varstvo za otroka, si poišči kak študentski šiht.

maja24-2 -> brez statusa (18.7.2005 13:56:25)

Hvala za odgovore se bom še to pozanimala se bom pa potrudla vsaj nekaj izpitov narest.

Stran: [1]