kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: muška sem dobro prebrala. Spust obstaja tudi v mestnem kolesarjenju. Tudi če je samo 10 m klanec, po katerem se spustiš, je to že spust. Glejte itak da ne bomo nikamor prišli, jaz sploh kaj se tiče kolesarjenja takega in drugačnega vem veliko, verjetno več kot vi vsi skupaj - izkušnje in delo v tej stroki, tako da definitivno zagovajam svojo stran. Ni vse tako kot se prebere, če imaš pojma zakaj gre, če pač nisi športnik oz. kolesar, pa seveda marsikaj ne moreš vedet. Oglasila sem se pa samo zato, ker se udrihalo podolgem in počez čisto brez neke podlage. tak zdaj pa grem, v nedeljo namreč organiziram XCO tekmo v gorskem kolesarjenju. Buuuuu , grozno bo, sploh zato, ker je višinske razlike samo 80 m, torej bodo spusti življenjskega pomena. Ujej, strokovnjakinja s področja kolesarjenja. Misliš, da pa noben drug ni bil še nikol na biciklu. Kako zahteven je bil spust ne vem, mogoče veš ti, zato nas prosim razsvetli. Po moji skromni kolesarski logiki me moti kle par stvari. Kakršen koli spust, kjer se poveča možnost padca za moje pojme za nosečnico ni primeren, če se pa že grejo to, se pa tako osebo vzame v sredino grupe, oziroma pri gorskem kolesarstvu ne moremo rečt temu grupa kot v cestnem, pa vseeno. Torej njen tip, bi moral vozit neposredno za njo, vsaj sam bi tako postopal, če bi šlo za mojo nosečnico. Skupinski dogodki ala Maraton Franja, maraton Češenj in podobno, kjer pol ljudi ne ve kaj je grupa pomojem tudi niso primerni za nosečnice, ker je možnost padca dosti večja kot če se voziš solo. Saj pravim, da se vse, samo pamet je treba uporabit. Noseča ženska žal brez tveganja za plod ne more počet vseh stvari, ki jih je počela prej. Najbrš tud na XCO dirki ni lih fajn, da sodeluje, ker tud z utripom in podobnimi stvarmi ne sme ravno v rdeča polja, kar se pa na dirki dogaja. Nosečnica lahko počne praktično vse, zmerno in po pameti seveda. Pa lahko uporabiš vse svoje poklicno znanje o kolesarstvu, pa me ne boš prepričala, da sta ta ženska in njen tip ravnala odgovorno.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 27.5.2010 13:41:20 >
|