Teni_ -> krst-jutri-nujno (16.7.2005 20:28:41)
|
Evo, naj ti bo. Sem šla prav iskat. Bom pa pisala kar vse skupaj, ker mi enter ne dela(je bila Teja na delu). Najprej vpraša, kako bo ime otroku, pa odgovorijo. Potem vpraša: kaj zelite od bozje cerkeve za svojega otroka. Odgovor: Sveti krst ali da bi bil krščen. Vprašanje: Dragi starši, vi zelite, da bi vaš otrok prejel sveti krst. Se zavedate dolznosti, ki jo sprejemate, da ga…… Odgovor: Zavedamo se. Vprašanje: Spoštovani botri, ali ste pripravljeni pomagati staršem tega otroka pri spolnjevanju njihovih dolznosti: Botri odgovorijo: smo. Potem še nekaj govori, otroka pokriza, nato še starši in botri. Potem so še neke molitve. Vprašanje: ali se odpoveste hudemu duhu? Odgovor: se odpovem. Vprašanje: tudi njegovim delom? Odgovor: se odpovem. Vprašanje: Se odpoveste hudemu duhu, ki je začetnik in vzrok greha. Odgovor: se odpovem. Vprašanje: verujete v boga očeta vsemogočnega, stvarnika nebes in zemlje? Odgovor: verujem. Vprašanje: Verujete v Jezusa Kristusa, njegovega edinega sina….. Odgovor: verujem. Vprašanje: Verujete v svetega duha, v sveto katoliško cerkev….. Odgovor: verujem. Krstitelj: to je naša vera. To je vera cerkve. To ponosno izpovedujemo….. Vsi: amen. Vprašanje: hočete torej, da … prejme krst v veri Cerkve, ki smo jo pravkar izpovedali? Odgovor: hočemo. Potem pa še nekaj moli, vsi ostali pa amen. In to je to. Upam, da sem pomagala. Lp, Mojca:nosecka:
|
|
|
|