krst-jutri-nujno (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

dejčka2 -> krst-jutri-nujno (16.7.2005 20:00:59)

Jutri ima kolegica krst in je izgubila brošuro, ki ji jo je dal župnik. V njej piše kaj mora med obredom kdo odgovarjat. Kaj se katera spomni, ali pa ima brošuro pri roki, da pogleda?
Lepo prosim za pomoč.

Anonimen -> krst-jutri-nujno (16.7.2005 20:07:34)

Pa naj stopi do župnika pa naj ji pred krstom da še eno...

dory -> krst-jutri-nujno (16.7.2005 20:09:02)

jst sem vse pozabla...pa mi je zupnik pol mal sugeriral..se je pa ze tko mudilo,saj je tamal krical sto na uro...

pa sej so sam trije stavki za povedat pa mal za pokimat:zmeden2:

k1 -> krst-jutri-nujno (16.7.2005 20:22:15)

evo, samo za vaju - prepisano iz knjige:

1. kako bo ime vašemu otroku?
odg: poveš ime

2. kaj želite od božje cerkve za svojega otroka?
odg: sveti krst ali da bi bil krščen

3. dragi starši ali se zavedate .... bla bla bla
odg: zavedamo se.

4. spoštovani botri ali ste pripravljeni bla bla bla..
odg: smo

5. pol se vsi pokrižajo...

6. pol pa te še parkrat vpraša če se odpoveste....
odg: se odpovem

7. pa še vpraša ali verujete bla bla
odg: verujem

in to je v kratkem vse... pa vmes parkrat amen pa je!

no upam da sem pomagala.

lepo se mejte!

Anonimen -> krst-jutri-nujno (16.7.2005 20:23:40)

kaj pa te zanima? Mi smo ga imel prejšni teden in mal se še spomnim.
Ko se obrd začne, župnik najprej vpraša starše po imenu otroka in kaj želite: tam odgovorita starša sveti krst.
za vsa naslednja vprašanja pa naj dobro posluša župnika, ker že tako vpraša, da veš kako odgovorit. npr. Ali se zavedate... in odgovorijo: Se zavedamo

Teni_ -> krst-jutri-nujno (16.7.2005 20:28:41)

Evo, naj ti bo. Sem šla prav iskat. Bom pa pisala kar vse skupaj, ker mi enter ne dela(je bila Teja na delu). Najprej vpraša, kako bo ime otroku, pa odgovorijo. Potem vpraša: kaj zelite od bozje cerkeve za svojega otroka. Odgovor: Sveti krst ali da bi bil krščen. Vprašanje: Dragi starši, vi zelite, da bi vaš otrok prejel sveti krst. Se zavedate dolznosti, ki jo sprejemate, da ga…… Odgovor: Zavedamo se. Vprašanje: Spoštovani botri, ali ste pripravljeni pomagati staršem tega otroka pri spolnjevanju njihovih dolznosti: Botri odgovorijo: smo. Potem še nekaj govori, otroka pokriza, nato še starši in botri. Potem so še neke molitve. Vprašanje: ali se odpoveste hudemu duhu? Odgovor: se odpovem. Vprašanje: tudi njegovim delom? Odgovor: se odpovem. Vprašanje: Se odpoveste hudemu duhu, ki je začetnik in vzrok greha. Odgovor: se odpovem. Vprašanje: verujete v boga očeta vsemogočnega, stvarnika nebes in zemlje? Odgovor: verujem. Vprašanje: Verujete v Jezusa Kristusa, njegovega edinega sina….. Odgovor: verujem. Vprašanje: Verujete v svetega duha, v sveto katoliško cerkev….. Odgovor: verujem. Krstitelj: to je naša vera. To je vera cerkve. To ponosno izpovedujemo….. Vsi: amen. Vprašanje: hočete torej, da … prejme krst v veri Cerkve, ki smo jo pravkar izpovedali? Odgovor: hočemo. Potem pa še nekaj moli, vsi ostali pa amen. In to je to. Upam, da sem pomagala. Lp, Mojca:nosecka:

dejčka2 -> krst-jutri-nujno (16.7.2005 20:33:06)

Najlepša vam hvala!:bravo:

Stran: [1]