Glavica zaostaja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

vcugmas2 -> Glavica zaostaja (24.5.2010 21:49:00)

Pri drugem pregledu v posvetovalnici je zdravnica ugotovila, da pri dvigu glavica zaostaja, zato je dala napotnico za razvojno. Zanima me kako dvignejo glavico vaši dvomesečniki. Naša pupa je stara dva meseca in 10 dni in če jo primem za rokici sama ne dvigne glavice. Meni se zdi normalno, da pri dveh mesecih ne more dvigniti glavice ampak zdravnica je drugega mnenja.

BIA79 -> RE: Glavica zaostaja (24.5.2010 22:10:38)

Jaz se na tvojem mestu ne bi preveč sekirala...Niso vsi otroci po "standardih"...Poskusi vašo punčko dajat past kravice, tako da bo trenirala mišice...V razvojno se naročiš, pa vidiš kako bo...nas so 2x napotili in 2x so nam tam potrdili da je z našo punco vse ok...tiste pa ki poznam, ki so hodili na fizioterapijo pa so mi vsi pravili, da so se imeli pa lepo (seveda nihče ni imel nič "resnega")...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.5.2010 23:40:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Taddy78 -> RE: Glavica zaostaja (25.5.2010 17:10:33)

Naš jo je pri 2.mesecih že fiksno držal.
Pa ne da kakorkoli sodim po svojem otroku, ampak mislim, da se je P prav odločila in res vama RA ne more škodit.

Če bi bilo "normalno" kot si mnenja, ti P ne bi nič rekla. To je pač en izmed razvojnih pregledov.

misamuk -> RE: Glavica zaostaja (25.5.2010 17:17:05)

Naša jo je tudi pri 2 mesecih pustila tam zadaj nekje pri ritki :-))) Smo tudi dobile RA in lepo pridno hodile celo leto.
Ni bilo seveda nič pretirano resnega (malo ekstenzijskega, malo asimetrije), smo se malo potrudili pri handlingu, pa je bilo takoj bolje. Čeprav V RA smo še vedno hodile.
Edino, kar sem jaz opazila je bilo, da je recimo 3 tedne do 1 meseca "zaostajala" za enako starimi otroci, pa spet nisem ziher, ker je edina punčka, pa 3 tedne prej rojena. Še vedno pa je vse znotraj "predpisanega" časa, zato kar brez skrbi.
Kot je že ena rekla, hvalabogu, da imaš skrbno pediatrinjo.
Pozdravček.

lananai -> RE: Glavica zaostaja (25.5.2010 18:45:06)

Naša je glavico že zelo kmalu gor držala. Pa nič se sekirat, res niso vsi po standardih.

Stran: [1]