sazi -> RE: Tisti, ki ste gradili oz. gradite (28.5.2010 14:28:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ellie petea sem pogledala to stran. Ampak mi ni najbolj jasno...tiste cene in to. Piše za zemljišče za gradnjo, 523m2 cena 21.500 eur. Kaj to pomeni? In kje naj najdem res zemljišče za tako ceno. Za tako parcelo hočejo vsi kar sem klicala imet na tem območju 60.000 eur[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] To pomeni, da je nekdo nekumu za takšno ceno prodal zemljišče - oz., da obstaja pogodba s to ceno. Kakšno je v resnici zemljišče lahko preveriš samo tako, da ga greš pogledat oz. če si sposobna iz karte točno razbrat, kje je in kakšen je tam teren, pa ne veš, kaj je v ozadju prodaje; lahko je nekdo prodal sorodnikom, lahko je nižja cena od realne zaradi manjšega plačila davka, lahko da je bila gor hipoteka, pa jo bo odplačal kupec.... polno enih zadev, ki lahko vplivajo na ceno. Koneckoncev, je šlo lahko za prodajo samo polovice parcele (npr. po dedovanju jo je 1/2 en brat prodal drugemu...). Tiste cene so primerne takrat, ko imaš večji vzorec, da lahko dobiš občutek ali pa če lahko kako drugače preveriš, za kaj je v prodaji šlo.
|
|
|
|