Tincy90
|
Ou ou, sorčite k ste mogle tolk časaaaaaaaa čakat na porodno zgodbooooo. Evo je: Začelo se je v petek (22.4.2011) zvečer, ko sm se odpravla v porodnišnico na pregled, ker sm bla 6 dni čez rok. Sprejela in pregledala me je ena mlada, fajn zdravnica, ki mi je rekla, da sem odprta med 2 in 3 cm, vendar je MV še debeu in da mi bo mal oluščla ovoje, da bi se začelo kej samo dogajat. Tko sm ostala v bolnici, moj je šov pa lepo domov. Js usa na trnih, če se bo res kej začelo samo dogajat, ampak zgodilo se ni nič, niente. aha, tale zdravnica je še rekla, da če se ne bo začelo samo kej dogajat ponoči, da mi bodo sprožl drug dan...no, od tega naslednji dan ni blo spet nič...zjutri na viziti je biu en drug zdravnik k me je tud pregledov in se čudiu, da kje je učer ta zdravnica vidla, da sm tolk odprta in da je MV še zlo debeu in da mi ne bodo nč sprožil še dans, za povrh usega se gre pa še z mano tm neki pogovarjat, ko da sva kolega, da kako to, da sm pršla rodit v Brežice in ne v Novo mesto...halooo, stari, kaj to tebe briga pa tud lahk bi biu veseu, da sm pršla k vam, to že pomen, da niste za odpis kot misljo nekateri ne...anyway, z muko sm preživela to soboto in sm čakala sm kaj se bodo zmisnli naslednji dan... Naslednji dan pa je biu moj dan, končno. Na vizito je pršla spet ena druga zdravnica in to je bla dr.Kočnarjeva in HVALA bogu in nvem še komu, da je bla tist dan dežurna ona. Me je spet pregledala in mi rekla, da sm odprta 2 cm in da kljub temu, da je MV še dost debeu, mi bo sprožila porod. Ko sm js to slišala, sm bla toooooolk vesela! no, dobila sm lepo klistir in se lepo podelala na wc-ju, ob ene 10ih so me pa potem poklical v porodno. Babca me je prklopla na CTG, dala metulčka na roko in počas mi nabila umetne popadke, ampak so bli res mili na začetku. Potem sm poklicala mojga, da zdj pa kr naj pride kr je že čas. G me je potem še enkrat pregledala spodi in predrla mehur, baje, da je blo spet kr dost plodovnice (zto sm tud misnla, da otrok ne bo meu res 4kg ). No, pol mi je pa popadke mal bol našopala, pol je pa že bla akcija, sm misnla, da bom rodila brez mojga (optimistka- sm misnla, da bo šlo hitrej kot prvič). Ok, mela sm že redne popadke na par minut k so me tko usekal k hudič, vmes me je G pregledovala in naenkrat mi reče, da tamal neki rine rokco zravn glavce. js sm mela že solze u očeh kaj zdj to pomen, pa reče G, da bo probala ona z roko rokco mu stran odrint, ker če ne bi biu CR. kolk je blo men takrt hudo, vam ne znam povedat, ampak ok, dohtarca je bla 1A zto je tud to poštimala, da rokica kasnej ni več silla zravn. Predn sm začela potiskat sm še šla še 2x polulat na wc in predihavala na hodniku in wc šolji. potem pa se je začelo zares, popadki so bli tko hudi, da me tiščalo na wc, prtiskalo na lulo in ass in je rekla G, da potem bo pa to že to. In smo šli v pravo akcijo. Sm mogla kr parkrat orng potiskat, ampak še zmer ni hotu lump vn. Joooj, sm začela tm vpit jaooo mene in me potem zdravnica pomiri in reče, ja če boste tko govorila umes, ko je treba potiskat res ne bo šov vn. vi samo lepo predihavajte in ko je treba potiskat, faaaajn potisnte, ko da vas kakat mudi. Čeprov sm bla pridna in jo ubogala, mi je mogla useen ena sestra pomagat in mi je z rokami na trebuhu pomagala potiskat našga otročka. In to še zmer ni blo dost, ker je meu tamal obratno rotacijo glavice, G ni preostalo druzga kot da mu vakumsko pomaga veliko glavco vn porint. Ko smo glavco spravl vn, sm potem sm še 2x potisnla in voila naš fantek je biu končno zunej! Medtem sm dobila še 2 mini šivčka. in tkole sva šele ob 16.31 uri z Matjažem jokala ob rojstvu drugega otročka. Gre pa res vsa zahvala dobri ekipi, ki sm jim padla 24.4.2011 v roke, da dobim končno moj drugi zakladek v naročje. Svaka čast G, babici in sestri, ker brez njih sm bog ve kako bi se končalo tole pr men. porod mi je biu pa bolj mučen kot prvič, okrevanje, šivi in to pa manj boleče tko da juhu!