kaj za vecerjo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

daisyb -> kaj za vecerjo (24.5.2010 9:30:21)

pozdravljene,

o tej temi je bilo ze veliko povedano...pa me vseeno zanima kaj dajete vasim otrocickom za vecerjo (tam okoli enega leta starosti)? ali jim tudi vecerjo vsak dan kuhate in kaj? Jaz mu zaenkrat poskusam vsak vecer kaj narest....ce pa ne rata mu pa dam tud dva al tri krat na teden kako milupino mlecno kaso...al pa gris skuham..pa sadje. drgac pa vse sort...od jajca, minester, riza, paste....

zanima me kolikokrat date ve te mlecne kase?

koala -> RE: kaj za vecerjo (24.5.2010 9:37:07)

Moj je jedel za večerjo to kar sva jedla mi2. Kruh z paštet, maslom, marmelado, kakšne kornfelkse,...
Tah kašic ni nikoli maral, včasih jemo polento, gris je redko ker ga mož ne mara...

kristinaj -> RE: kaj za vecerjo (24.5.2010 10:39:16)

pri nas je tako.... večerja je okoli 18 in je kar mi.... potem pa, ker mi ne pije mleka, mu dam pred spanjem okoli 20 še čokolešnik, gres na mleku, polento na mleku, piškote in mleko, jogurt, puding, karkoli pač je, od hippa tisto good night....

kupljene hrane v kozarčkih (hipp) mu dajem malokrat, če prav ni drugega,  na splošno sta tega malo pojedla, ta velika skoraj nič, le sadne včasih od fruteka.. včasih jo vzamem s sabo za rezervo, če kam gremo in ni možnosti druge prehrane

Katy78 -> RE: kaj za vecerjo (24.5.2010 10:45:10)

Okoli 1. leta je imel za večerjo razne mlečne zadeve, gres, polenta, prosena kaša, mlečni riž, ajdovi kosmiči, ovseni kosmiči itd. Teh "umetnih" kašic mu še danes ne dajem prav pogosto, mogoče 1x tedensko. Kmalu po 1. letu pa sem ugotovila, da se mi za večerjo bolj naje, če dobi kaj bolj konkretnega, kruh z raznimi namazi, jajček, šmorn, slivovi cmoki ipd. Raznih minešter ali testenin ipd. za večerjo ne dobiva, ker ima take stvari za kosilo in zato mu jih ne dajem za večerjo.

PC Baby -> RE: kaj za vecerjo (24.5.2010 20:57:41)

Jaz mu zvečer vedno dajem mlečni obrok: polenta na mleku, grez na mleku, dostikrat kupljene kašice na mleku, ampak se držim tistih, ki so brez sladkorja, občasno pa kakšen kruh s sirčkom, puding - skratka vseeno mlečno.

daisyb -> RE: kaj za vecerjo (25.5.2010 14:57:51)

hvala za vase odgovore....vidim, da ne komplicirate veliko za vecerjo.....pr nas je sam tezava k jaz in fant vecerjava zelo pozno...in pol moram najveckrat posebi kuhat za ta malga....razan adar lahk pripravim prej. jaz mu zdej dajem vecerjo med 19.30 in 20 uro...k ma malico okol 17h....pred spanjem samo mleko....zvecer pa tud najveckrat gris, riz, sircki, jajcek, omlete...itak ne poje veliko....ce se mi zdi, da ni pojedel veliko pol mu dam se kako mlecno kasico..pa mal sadja...
cez tri tedne bo stra 1 leto in upam, da bo zacel kaj bolj jesti...zdaj ga se adaptirano mleko gor drzi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]..k ma se mal vec vitaminov in vsega...

Stran: [1]