luan -> RE: antibiotik amoksiklav (24.5.2010 13:18:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: boni25 No men je pa v lekarni rekla da nej dam wayo vsaj dve uri pred anitbiotikom drugač ni učinka.No nam je zdaj ratal kakat včer ene 5x po malem zdej ga pa filam z jogurti probiotičnimi pa moram ga prelisičit da bo tole wayo spil.Da ga ne bo trebusček bolel. ja in antibiotik sploh ne bo probiotikov iz vaye pobil? resno? Imajo 2 uri časa, da naredijo nekaj dobrega, kar je pa tudi nekaj. Jaz sem našemi 4-letniku dajala en prašek (ne vem, kako se imenuje, sem pozabila,mogoče je tudi waya). V navodilih piše, da se ga daje med jemanjem AB in še 1 teden po končanju. Jaz sem mu ga dala nekaj ur po AB, tako da je bilo še kar dosti časa (4-6 ur) do naslednje doze AB. da bi naredile kej dobrega, morjo kolonizirat črevo, ker tako preprečijo vezavo (in namnoževanje) 'slabih' bakterij, ki povzročajo drisko. in v dveh urah tega ne naredijo, sploh. jest ne vidim kaj bi sploh lahko naredile 'dobrega' v dveh urah. tko da to je skor tko kot če bi prašek stresal direkt v wc. Tako farmacevti kot zdravniška stroka svetujejo sočasno uporabo antibiotikov in probiotikov.Saj je bolje, da se črevesna flora vsaj delno vzdržuje kot nič.Je pa svetovan minimum med eno in drugo terapijo vsaj dve uri. O stresanju praška direkt v wc pa ne bi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...
|
|
|
|