Migrena - Avamigran? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


špelin@ -> Migrena - Avamigran? (21.5.2010 10:54:05)

Eno vprašanje, dokler še imam kaj moči... Danes zjutraj sem se zbudila z začetki obupne migrene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley26.gif[/image] Pred eno uro sem vzela Avamigran (prej sem jemala Imigran, ki mi v zadnjih mesecih ni več nič pomagal), zdaj pa sem kot ožeta krpa, spi se mi pa tako, da bom kar stoje ali sede "mrknila"...

A še katera "migrenska" mogoče jemlje Avamigran in ali imate take stranske učinke? Jaz sem se kar malo prestrašila, ker imam občutek, da bom kar skupaj zlezla...
Dobesedno.

Kako naj se sestavim? Imam še kar nekaj reči za postorit in se ne morem zbrati.




altati -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 10:58:51)

špelin@, meni je pred časom nevrolog napisal avamigram, ampak jaz ga ne prenesem.
Jaz sem mislila pol ure po avamigramu, da mi bo glavo razneslo (bolečina se je pa preselila iz nad oči na zatilje), bruhala sem, v glavnem sem samo še obležala po njem, popolnoma uničena.
Poslusila sem 3x, efekti je bil isti.
Ostajam na nalgesih (550 mg), na recept.




špelin@ -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 11:04:48)

Ma meni je glede migrene ornk prijel, nič več ne boli, nič slabo,...

Ampak niti razmišljat ne morem, sem grozno zaspaaanaaaaaa, nobene koncentracije nimam, še dobro, da sem prej naredila biskvit za torto, upam, da bo popoldne bolje, ker moram še torto narest, pripravit vse za jutrišnji piknik,...

Grem en čaj popit, kaj takega pa še ne... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





altati -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 11:05:55)

vzemi si pol urce za počitek, potem pa akcija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!





Jessy -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 11:13:10)

Špelin@, si kaj pogledala na listek o morebitnih stranskih učinkih? Če te skrbi, pokliči k zdravniku, povej, kako se počutiš, potem pa naj oni presodijo, kako naprej.
Jaz sem za take stvari kar zajec in raje pokličem zdravnika.
Drugače pa zagotovo rabiš počitek!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Torta naj še malce počaka, da prideš k sebi. Ko imam jaz migreno, grem spat, če lahko zaspim.




emaa -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 11:17:28)

Špelin kaj se avamigran spet dobi pri nas ali kako? Ker se kar nekaj časa ni, v Avstriji ga pa ni za dobit, po imigranu je meni grozno slabo, pa še pomaga mi ne, po avamigranu glavobol popusti, nekaj moram pojest, pa če je treba mal poležat. 




špelin@ -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 11:27:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy
Špelin@, si kaj pogledala na listek o morebitnih stranskih učinkih?

Ja, piše točno to, kar je mene doletelo.

No, saj bo, spila čaj, pojedla kos kruha, obesila perilo, počutim se bolje, energija se mi vrača. Ampak v enem določenem momentu me je pa res zgrabila panika, kar odnašalo me je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Saj še ležat nisem upala it, da me ne bi pobralo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tak čuden, čuden filing...

emaa, žal se Avamigrana pri nas ne dobi, moj je iz Avstrije.

Najlepša hvala vsem trem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]





*bubi* -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 12:47:10)

Si si izmerila krvni tlak?




emaa -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 12:55:58)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

emaa, žal se Avamigrana pri nas ne dobi, moj je iz Avstrije.




Smola, ker v Avstriji ga pa tudi ni več za dobit, sem ga zase, pa za mojo mami, ki ima res pogoste in močne napade tam jemala, pa ga zdaj ni več, zaradi ene sestavine noter, baje da ob pogosti uporabi le-ta izzove migrenske napade. Še tisto podobno zdravilo, ki so ga zdaj prodajali, ga ne bojo več.




Lianna -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 15:11:45)

IZVIRNO SPOROČILO: altati

špelin@, meni je pred časom nevrolog napisal avamigram, ampak jaz ga ne prenesem.
Jaz sem mislila pol ure po avamigramu, da mi bo glavo razneslo (bolečina se je pa preselila iz nad oči na zatilje), bruhala sem, v glavnem sem samo še obležala po njem, popolnoma uničena.
Poslusila sem 3x, efekti je bil isti.
Ostajam na nalgesih (550 mg), na recept.



Jaz sem imela po Imigramu (tablete) takšne stranske učinke. Sedaj imam Imigram razpršilo za nos in morm rečt, da je veliko bolje. Ker hitreje pride v kri mi takoj zagrabi, nič občutka da mi bo glavo razneslo in nič slabosti. Meni nalgesin pri migreni žal ne pomaga. Mi je samo še bolj slabo po njem.




Raho -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 16:18:44)

Avamigan se še vedno dobi na Hrvaškem. Meni pomaga edino ta. Čeprav sem prejšnjič morala na protibolečinsko injekcijo, ker mi ni prijelo nič.




emaa -> RE: Migrena - Avamigran? (21.5.2010 16:38:03)

Raho a to se dobi na recept ali brez, koliko pa pridejo?




Stran: [1]