mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jagnje IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: ronja Preden se pokaka, se skrije in je tiho kot rit. Hehe, saj potem pa veš, kdaj se pokaka - torej prepoznaš signale, isto kot jaz . Ja, tudi taki so, k utihnejo - ampak takrat pa slišiš, da je naenkrat ena čudna tišina. Tudi mojidve sta imeli tako obdobje. V bistvu je signal sprememba - če je prej čvekal, je potem utihnil, če je prej bil tiho, je potem zasitnaril. Signali se tudi spreminjajo s časom, novorojenček ne pokaže na enak način kot pa 1letnik. In vmes se lahko kdaj izgubiš, ker ne razumeš več njegovega jezika, pa se potem spet najdeš in je spet vse ok. super. in kaj naj naredim, ko gre stran (gre kakat) in pridem za njo in mi reče "dijo mama" (kao pejt stran)? pač moram počakat da konča svoje preden jo spucam mah, jaz nisem mela šans imho - prvo krči potem pa je naša na začetku bežala ven iz wc-ja vsakič, ko sem samo omenila/vprašala, če gre lulat ali kakat.. vse kontra Glede na to, da tvoja punčka že govori in hodi, sklepam, da je stara že krepko čez eno leto. Največ uspehov pa požanješ, če s to metodo začneš najkasneje do 6. meseca otrokove starosti. Do takrat otrok namreč še ni tako "navajen" na pleničko in ŠE ZNA nadzorovati svoje izločanje, medtem ko se kasneje nauči svoje potrebe ignorirati, ker pač nima izbire in ga je potem težko "nazaj naučiti" te veščine, ki jo je nekoč že obvladal (to sem prebrala v enem izmed člankov, da ne bo kdo rekel, da sem čudna). Tako da ne vem, kaj na ti rečem....najbrž bo najbolje, če se greš "klasično" navajanje na kahlico, če je že toliko stara. ja, saj pravim da nimam več šans.. kako je pa s tem, če dosti potuješ? na avionu in v avtu pač ne moreš otroka tok hitro nad nek wc dat?
|