|
RE: Kolikokrat se je zgodilo, da so vas klica... 20.5.2010 12:57:16
|
|
|
|
ronja
|
Ma, jaz kar pridem, kadarkoli pokličejo - do zdaj so 2x, mogoče 3x, ne vem več, ampak mojidve nista bili bogvekoliko v vrtcu, ker smo skoz nekaj bolane. Sem pa že takoj povedala, da imam raje, da me pokličejo kot pa da je otrok v vrtcu bogi, nočem, da se ji vrtec zagravža. Je pa odvisno od vzgojiteljice. Od tamale vzg. ne kliče, če nima otrok res visoke vročine in mu jo uspejo zmerit (pa si lahko mislite, kako to zgleda pri 1 letnikih - torej po moje sploh ne kličejo...), od tavelike pa tudi če joka in se ne pomiri. Po pravici povedano, meni je slednje ljubše. Če joka, že nekaj ni v redu, vsaj Ronja ni nerazpoložena, neješča in jokava brez razloga. Mislim, da v javnih vrtcih pač več zbolevajo, tako da te verjetno tudi zato večkrat kličejo... Če otrok žari brez razloga (če ni to od divjanja), potem verjetno res ni najbolj zdrav, isto ej s kašljem, po moje. Malo vsak kdaj zakašlja, pa smrkajo itak vsi v vrtcu, ampak nekje pač morajo potegnit mejo in ta je potem subjektivna, glede na vzg. Jaz bi bila na tvojem mestu verjetno vesela, da tako opazujejo otroke. Pri nas so otroci, ki so vidno bolni in so še kar v vrtcu - verjetno so vzg. tudi poizkušale s klici staršev, pa niso nič dosegle in so zdaj pač bolani otroci v vrtcu. Nalezejo pa potem še ostale in to je ta šit. Če se trudijo, da je tega čim manj, je po moje dobro... Čeprav kdaj falijo pri tem... Če bi Ronja izjavila, da jo boli uho, bi me po mojem tudi klicale. Pa za kašelj verjetno tudi. Sicer pa lahko to jemlješ kot obvestilo - one ti povejo, kako je z otrokom, ti se pa potem odločiš, ali boš prišla prej ponjo ali ne. Ne vem, meni je to všeč, ker tako lahko sama odločam in vem, da kadar me nihče ne kliče, je vse v najlepšem redu. Imam to rajši kot pri Lejli, kjer vem, da ne bojo klicali, če ne bo glih napol mrtva in nimam pojma, kako je z njo (na srečo so v njeni skupini bolj zdravi in navadno ni ona tista, ki prva zboli)... Saj te v bistvu nihče ne sili, da prideš prej. Ampak vsaj veš, da pa ni tapravi dan, da se zaklepetaš na hodniku s sodelavko, recimo;)
|
|
|