Virusni meningitis (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

nina166 -> Virusni meningitis (20.5.2010 8:57:40)

http://bibaleze.si/clanek/malcek/v-nekaterih-vrtcih-razsaja-virusni-meningitis.html

A ga je že imel kdo in kako ga je prebolel? Sin je prejšnji teden bruhal, imel je drisko, malo je tudi prehlajen, vročine pa ni imel. Zdaj je vredu, danes je šel celo v vrtec. Zdaj pa me skrbi, ker je od prijateljev sin v bolnici...enako je bruhal, potem je še omedlel, v bolnici so ugotovili, da mu zatekajo možgani...sumijo na meningitis, vendar še ne vejo katerega naj bi imel. In zdaj me skrbi.

Po tem članku sicer zgleda to čisto nedolžna zadeva, samo meni že beseda meningitis zveni zelo hudo.

nina166 -> RE: Virusni meningitis (20.5.2010 9:05:41)

Sploh nisem vidla, da je članek že star...od lanskega leta. Skrbi pa me še vedno.

*sato* -> RE: Virusni meningitis (20.5.2010 10:00:00)

Moja hči ga je prebolela lani. Začelo se je s hudim glavobolom, bruhanjem in vročino, ki ni šla čez 38,5. Glavobol je trajal dober teden, je pa zaradi bruhanja in posledično dehidracije šla v bolnico (na infuzijo). Stara je bila 8 let. V tistem času je bila bolnica polna otrok z enakimi znaki. Je pa res, da je manjkal četrti znak, ki je za meningitis tipičen- trd vrat ( ko ne moreš skloniti glave na prsi).

oka -> RE: Virusni meningitis (20.5.2010 14:05:26)

Jaz sem ga prebolela kot najstnica. Je bilo kar hudo. Glavobol tak, da sem jokala od bolečin, slabost, vročina, utrujenost, nisem prenesla svetlobe. Samo ležala sem lahko in nič drugega. Trajalo pa je več kot en teden. Tako, da pri tvojem sinu je lahko šlo za kako trebušno virozo. Ker verjemi, če bi imel meningitis, niti slučajno ne bi bil danes v vrtcu. 

barni -> RE: Virusni meningitis (21.5.2010 7:17:43)

Meningitis je huda zadeva, ki ponavadi pusti posledice takšne ali drugačne. So le možgani oziroma možganovina v igri.

Jst se tega bojim kot hudič križa. Imam osebne izkušnje s to boleznijo, ki so zelo slabe. Tako da upam, da nikoli več ne pride v našo bližino!

Je pa virusni vseeno nekoliko manj kompliciran kot bakterijski. Sploh pa, če se razvije v encefalitis. Ni fajn.

Stran: [1]