jalajala -> ustavitev dojenja- POMOČ (20.5.2010 5:23:41)
|
še nedavno sm polno dojila, sedaj sm zaradi bolezni in zdravil prenehala 4 tedni. mleko sm nekaj časa izčrpavala sedaj pa ga skušam ustaviti z mrzlimi obkladki zeljem žajbljevim čajem itd., vendar žal neuspešno. povejte mi prosim, kaj delam narobe. prej sm dojila na dve uri. po dveh urah so prsi nabrekle in polne mleka. izčrpam si par kapelj. ali vozlički lahko ostanejo? če ne kaj naj z njimi, jih samo zmehčam in potem mrzel tuš? kolikokrat na dan naj polagam obkladke? koliko naj bo razmakov med posameznimi črpanji. recimo, če si črpam na dve uri, ali naj potem v naslednjem razponu počakam 2 uri in pol? ali gre to po minutah, res rabim natančna navodila. pa še kako ste si ve delale mrzle obkladke? jst dam zamrznit prsne blazinice in to je to. a je to ok? če ne bi črpala in kar pustila recimo 5 ur, ali potem grozi mastitis? enkrat sm že tako pa so se naredili vozlički in sem potem spet ful izčrpala. vem pa da je proizvodnja mleka delana na povpraševanje. skrbijo me vozlički ki potem bolijo, če jih mehčam pod vročo vodo, a potem dam čez samo mrzel tuš? al kj stisnem. zelje žajbelj ne delujejo, mleka je vedno dovolj. ustaviti poskušam nekako 2 tedna, brala sm pa da bi se moralo to v parih dneh ustaviti. res bi bila vesela natančnih navodil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] hvala. vem da se dobijo tudi tablete, ampak mam že te tako močne (kortikosteroidi), preveč stranskih učinkov bi bilo. se mi zdi. hvala
|
|
|
|