PapuaNG -> RE: Z-majčki 2009 - 1. del (11.8.2010 10:25:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 papua, eno pravno vprašanje, če boš vedela z odločbo je stranki podeljena pravica, ta pravica velja do 31.8.2011 vmes organ sprejme nov akt (npr. odlok) in ti enostavno to pravico odvzame, brez odločbe ali česa podobnega a je to pravno dopusto ali se lahko sproži kako izredno pravno sredstvo? ker redno (npr. pritožba) itak ne gre... dejansko s tem novim odlokom poseže nazaj, kot da te odločbe sploh ne bi bile (v enem delu) izdane hm, odvisno, za kaj se gre. Načeloma naj se v pridobljene pravice (se pravi na škodo stranke) ne bi posegalo, ampak izjem od načela je pa tut dosti. Vprašanje je tudi, kaj piše v sprejetem aktu glede že obstoječih pravic. Bi morala pa kaj več vedet,da bi lahko kaj pogledala...lahko tut na pm, mogoče pa kaj rešimo. Drugače smo bli pa včeraj na košarkarski tekmi, je blo super luštno. Sploh ker je mami doma čuvala malega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Je bil baje priden pa šel tut hitro spat, ponoči je bil pa tudi relativen mir. Rebeka-jst mam sedmo stopnjo izobrazbe (pravnica), pa še 960 neto nimam (brez malce in prevoza). Je pa res, da imam manj kot tri leta delovne dobe, ampak veliiiiko dopusta, tko da se niti ne pritožujem tako zelo. Pa še v državni upravi sem, tako da mi ne more noben komplicirat zarad bolniške itd... Kakor jaz vidim, moraš imet zelo srečo, da imaš malo bolj solidno plačo (recimo nad 1200 evrov neto) in ne preveč stresen job. Frendica je ekonomistka v malo večji privat firmi, ima tam okoli 1200 evrov neto, pa že komaj čaka, da da odpoved. Pravi, da so vsi noro ambiciozni, grdo te gledajo, če greš po osmih urah domov, dela ima skos več, plača pa ista. Tko da-lahko greš v lov za večjo plačo, a pričakuj, da bo to pomenilo tudi daljši delavnik, večje obremenitve itd. Jst se iz državne uprave vsaj še nekaj let ne premaknem, ker bi rada preživela vsak dan nekaj kvalitetnega časa tudi z otrokom, ne pa da bi mu dala samo lupčka na lica, ko že spi. Pa če bo zarad tega nekoliko nižja plača, tudi prav.
|
|
|
|