|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noseča drugič in pomisleki
19.5.2010 8:14:34   
Anonimen
bom anonimna, ker še je čisto na začetku, nekje 4 tedne....
torej, imam eno nenavadno skrb in pomisleke glede drugega otroka;
skrbi me ali ga bom zmogla imeti tako rada kot prvega.
svojemu sončku sem predana z dušo in srcem in ga imam iskreno neizmerno rada.
in ne predstavljam si da imaš lahko koga še tako zelo rad.
mogoče bo kateri smešen problem, vendar bom vesela izkušenj mamic z dvema, ki so morda čutile enako....
hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noseča drugič in pomisleki
19.5.2010 8:16:56   
*miska.mcc*
anonimna, mislim da si to vprasanje postavljajo cisto vse nosecke, ki imajo doma ze 1 otroka.
sama si tudi nisem mogla zamisliti, da imam lahko se koga tako rada kot domna.

ne skrbi! ljubezen je edina stvar, ki se, ce jo delis, mnozi!

srecno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2010 8:25:32   
Anonimen
Trapasto vprašanje.

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2010 8:35:28   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Trapasto vprašanje.

Se ne strinjam,če se ti pa zdi vprašanje trapasto,si pa verjetno ena od redkih.

Kot je napisala miska,to vprašanje muči več ali manj vse nosečke s enim otrokom,verjetno pa je marsikatero sram takih občutkov in o tem raje ne govori(vsaj za sebe vem,da sem bila rajše tihouser posted image )

Draga moja nosečka,ne skrbi,bo hitro prišel čas,ko se ne boš več spomnila,da si imela samo enega neizmerno radauser posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2010 8:41:21   
annie
No, tudi jaz sem se tole spraševala na začetku 2user posted image  user posted image user posted image , ampak ti povem, da od takrat, ko sem začutila prve brcike in sedaj, ko se PDP vedno bolj bliža, sva z bebijem nekako vedno bolj povezana in ga imam iz dneva v dan vse bolj rada in komaj čakam, da se rodi user posted image Bodi brez skrbi, tudi ti boš s časoma enako čutila in boš lahko vso svojo ljubezen delila med tvojima dvema otrokoma user posted image Pa uživaj v nosečnosti...

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2010 9:03:46   
Anonimen
No js sm tud drugič noseča pa mi kaj takega sploh na pamet ne pade.
Kako lahko sploh razmišljaš o tem, ali boš meu druzga otroka tudi rad? Nego kaj?
Saj je tvoj! Če razmišljaš o tem si na dobri poti da zapadeš v depresijo! user posted image

(odgovor članu annie)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2010 9:27:12   
Isabellabina

No js sm tud drugič noseča pa mi kaj takega sploh na pamet ne pade.
Kako lahko sploh razmišljaš o tem, ali boš meu druzga otroka tudi rad? Nego kaj?
Saj je tvoj! Če razmišljaš o tem si na dobri poti da zapadeš v depresijo! user posted image

Se strinjam
No jaz imam pet sončkov in mi nikoli ni padlo kaj takšnega na pamet.vse imam enako rada ,ne delam razlik in nikoli se nisem vprašala kaj takega kot ti sprašuješ.Saj so vendar Tvoji otroci,koga boš bolj imel rad kot nekaj kar je tvoje krvi,pa naj bo prvi ,drugi ali pa peti po vrsti.

< Sporočilo je popravil Isabellabina -- 19.5.2010 9:29:26 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2010 9:30:42   
*miska.mcc*

pol bi bila jst ze 7 let na antidepresivih.

meni se zdi to cisto normalno vprasanje. sama sem se pol sekirala, da starejsi ne bo cesa prikrajsan, ker se mu ne bom mogla vec 100% posvecat. ampak ni tako. vse bo ok, avtorica posta!

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2010 9:53:28   
kristinaj
mati ima dovolj ljubezni za vse otroke,.... ravno tako boš imela rada drugega kot prvega, ravno tako boš delila ljubezen, imela jo boš dovolj za oba...  jaz sem z drugim še bolj uživala kot s prvim, ker prvi je le prvi in se šele privajaš na vse, pri drugem pa gre vse bolj sproščeno, po že poznanem postopku in spoznaš, da ne bo umrl, če zakašlja in ne bo konc sveta če nima vsak dan postriženih nohtkov in čistih ušes :=)))..

čestitke in srečnouser posted image user posted image

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2010 10:28:29   
Anonimen
miska, hvala da razumeš. :)
saj, to me tudi skrbi, ker prvi ne bo več imel 100% mojega časa, saj ga sedaj ima vsega. ob misli na to kar zajočem (ja, se vidi da sem noseča, hormoni...)

,

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2010 10:38:59   
birdy
Men se tud zdi da so ti občutki normalni. V drugi nosečnosti sem jih tud mela, ampak ko se dete rodi, sej boš vidlauser posted image . Pa vseen ne morem v tej nosečnosti spet preko tega. Pa še tale ni bila ravno načrtovana... Ah bo že, če ne prej ko se rodiuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2010 10:39:17   
RAČKAPK
ja ja ja hormončki delajo user posted image

pri meni je imel prvi 100% mojo ljubezen
ta drugi je imel mojo 100% ljubezen s tem, da je prvi ostal isto na 100% moji ljubezni
ta tretja ima tudi mojih 100%  ljubezni, pa prvi in drugi sta tudi vsak na 100% ....MAH .... sem zakomplicirala

u glavnem po rojstvu tretjega otročka sem ugotovila, da imam še mnogo prostora za ljubezen, za še kakšnega otročička,
pa vendarle mi nič ne manjka, hm.......
(je že ena zgoraj napisala) ... da se ljubezen množi

user posted image  po moje tud mene dajejo hormončki user posted image

če grem še 1 x brat kaj sem zapisala
bom zagotovo zbrisalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.5.2010 11:06:59   
Urska09

bom anonimna, ker še je čisto na začetku, nekje 4 tedne....
torej, imam eno nenavadno skrb in pomisleke glede drugega otroka;
skrbi me ali ga bom zmogla imeti tako rada kot prvega.
svojemu sončku sem predana z dušo in srcem in ga imam iskreno neizmerno rada.
in ne predstavljam si da imaš lahko koga še tako zelo rad.
mogoče bo kateri smešen problem, vendar bom vesela izkušenj mamic z dvema, ki so morda čutile enako....
hvala

Sploh ni smešno! Tudi sama sem imela točno take pomisleke. Ker sem svojega prvorojenca naravnost oboževala. Preveč, pravi moj mož. Vso nosečnost sem se bala in imela slabo vest, ker sem bila prepričana, da tega otročička ne bom imela tako rada kot prvega. Kako sem se motila!! Naravnost obožujem jo!!!! Od prvega trenutka, ko sem jo vzela v naročje.
Ne skrbi. Očitno je že narava poskrbela za to, da imamo vse svoje "mladiče" neizmerno radi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.5.2010 11:15:26   
Naja31
Ja, tudi drugega imaš lahko enako brezpogojno rad kot prvega.
Tudi sama sem se to spraševala in kako bo to sploh mogoče. Pa je. Neizmerna in brezpogojna ljubezen do drugega otroka od trenutka ko sem ga prvič videla.

Takšni pomisleki so normalni.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.5.2010 12:19:35   
slovenka
JAz sem v 39. tednu 2. user posted image in sem se tudi to spraševala na začetku. Tudi se spomnim, da ko sem bila 1. user posted image si nisem mogla predstavljati, da bom imela otroka tako rada kot moža... pa se ljubezen res samo množi, ne gre za eno vrečo, ki bi je pač enkrat zmanjkalo. Več kot nas je, bolj se imamo radi user posted image Včeraj sem videla na 3D UZ našega člana, ki pride zdaj zdaj, pa se mi je zdel tak lubek, da komaj čakam, da ga vidim zares...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.5.2010 13:20:09   
Anonimen
Tut jaz se v vsem strinjam z Miško ... pri nas sicer drugi ni n poti, ampak so se mi podobna vprašanja porajala v glavi, ko sem zvedela, da sem noseča, sem se spraševala ali bom sploh sposobna vzljubit svojega otroka oz. če je materinska ljubezen res nekaj takega kar pride čisto samoumevno zraven ... no moja bojazen je bila povsem odveč, ker odkar sem na UZju prvič slišala njen utrip srčka, sem dihala samo še zanjo user posted image .

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
19.5.2010 13:29:45   
eva1
Ja nč skrbet, ljubezn do vseh otrok je neskončna...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.5.2010 14:42:26   
pupika
Jaz sem pa mislila, da nas je kar malo takih mamic, ki smo se spraševale o tem ali se še vedno sprašujemo. Saj ne da bi se spraševale, ali bomo imel drugega otroka sploh rade, to sploh ne, ampak, če je v drugo tudi tako močna ljubezen do drugega otroka kot do prvega, ker sedaj ima prvi res 100% pozornost, in res se vse vrti okoli prvega.

Me je pa zadnjič dvignilo, ko je dedi rekel, da še malo pa ne bo več tolko časa zanj, ker pride dojenček. To pa se prvemu ne pravi, ker se potem lahko počuti manjvrednega. Jaz se sedaj trudim in tudi potrem se bom, da se prvi ne bo čutil zapostavljenega.In ko vem, da se bom potem trudila na vso moč da prvi ne bo trpel, se vprašam, kaj pa drugi, in se potem sprašuješ o takih rečeš.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.5.2010 14:56:00   
*miska.mcc*
jaz bi vam dala mali nasvet.(ce ga sprekmete)
ko sem bila drugic noseca, je bil prvi star slabi 2 leti. ko sem rodila, je bil star malo cez 2 leti. prava leta za vzganjanje ljubosumja in, da se otrok pocuti zapostavljenega.

ko je bilo kolkor tolko jasno, da je z nosecnostjo vse ok. pac, da se bo poleti rodil bratec. (se pravi pri kakih 4ih, 5ih mesecih nosecnosti), sem zacela starejsega pripravljat na prihod novega clana.

ampak!!! nikoli nikoli domnu nisem rekla, da bo mamica dobila se enega dojencka. rekla sem, ves, domen, ti bos dobil bratca ali
sestrico. na nacin, da cuti on neko "pridobitev".

ko smo se pogovarjali o dojencku, je bil ta dojencek njegov bratec, in ne moj drugi otrok. in dojencek bo njegov!
ko bo mali, bo skrbel za njega. dajal mu bo papat in pupat. zapel mu bo pesmico. in mali dojencek bo imel zelo zelo rad svojega starejsega bratca.
seveda, pa sem rekla, da bom domnu pomagala pri skrbi za bratca, ko sam ne bo zmogel.user posted image

in res. do danes (7 in 9 let) senisem zasledila ljubosumja.

aja, ša ko sta domen in oci prisla v P, je domen dobil darilo od "tadeja".

madonca sem brihtna

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.5.2010 15:05:41   
ronja
Jaz sem imela take misli prvič: kako bom lahko imela nekoga tako rada kot lubija, pa kar takoj - mislim, lubi si je mojo ljubezen "prislužil", otroka naj bi pa kar tako imela takoj ful rada??? Se mi je zdelo malo čudno, nisem glih verjela, pa so se mi vsi smejali... Ampak je točno tako bilouser posted image . Kar tako, brez zaslug, enostavno ga imaš takoj najrajši na svetu... Zato sem pri 2. že vedela, da bo spet isto in se nisem obremenjevala in je tudi bilo - enostavno imaš takoj še tega tudi najrajši na svetu. Na srečo nimamo omejenih zalog ljubezni, tako da to ni problem, samo časa in energije (to pa je problem)...

Ampak res, to je ena od tistih stvari, za katere poskrbi narava sama. Očiji rabijo mogoče kak mesec več, ker pač niso nafilani z oksitocinom, pa ne dojijo, pa niso 24 ur na dan z detetom, ampak tudi oni zelo hitro ne bi več mogli odločit, koga imajo raje, tako da brez skrbi!

jaz sem taprvo na koncu nosečnosti začela privajat, da se ji ne bom več 100% ves čas posvečala, čisto načrtno. Čim bolj sem jo poizkusila navadit, da se je kaj zaigrala in nikoli, ampak res nikoli je nisem prekinila med igro (ok, če smo kam šli, ampak tako doma pa ne). meni se zdi, da je pomagalo.

Aja, pa da se ne boš sekirala, če boš imela po porodu drugačne občutke kot prvič! Vsak je drugačen in na drug način se bosta povezala, ampak bosta se sigurno, če boš pustila (in to boš, saj razmišljaš o svojih čustvih).

Vso srečo in gotovo boš imela 2. enako rada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.5.2010 15:14:57   
Anonimen
punce, vsem res hvala za vzpodbudo....user posted image user posted image  2 noči nisem spala, ker sem o tem razmišljala....
že cmerim....saj bo minilo....

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
19.5.2010 15:18:09   
*miska.mcc*
anonimna, nehaj se cmizdit, pa uziiiivaj!!!! vse bo super enkratno. bos videla. javi se nam cez 2 meseca po poroduuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.5.2010 15:19:40   
*miska.mcc*
aja, ce pa nam se vedno ne verjames, pa vprasaj znanko, sosedo, prijateljico, sodelavko, ki ima vec kot enega otroka, katerga ima rajsiuser posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?