NAKUP NOVEGA AVTA (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

zoya_ -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:03:17)

No z Daewoojem ni nič narobe, samo raje bi kupila Renaulta - je varen pa še cena je ugodna... sploh sedaj imajo Cliota zelo ugodno, ker pride konec leta nov model ven...

Sicer pa priporočam naslednje... gresta pogledat tega Daewooja in potem gresta še h konkurenci... npr. Renaultu, Citroenu, Peugeotu,... in avto istega razreda sprobata tudi tam in se pozanimajta o ceni... potem lahko pa mogoče namigneta, da vama je pa npr Peugeot full vseč, samo imasta pa samo tolk pa tolk sredstev in si ne moreta privoščit in bla bla... in bosta mogoče deležni še kaj več popusta... sicer pa TESTNA VOŽNJA - obvezno!!!!! pa OBISK KONKURENCE in pa razmislek, zakaj rabim takšen avto... kdo se bo vozil, kaj se bo vozilo v njem, kje se bo kdo vozil, koliko se bo kdo vozil, zakaj se ga bo sploh uporabljalo... včasih nekateri prevelik avto kupijo za potrebe ki ga imajo, pa bi lahko mogoče manjši in bolj kakovosten pa še cenejši avto kupili, glede na svoje potrebe.... avto je treba kupiti po temeljitem razmisleku

baguSka -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:05:51)

Uuuu zoya to bi te zdej mogu moj lovr slišat, k jih menja k gate..:ups::ups::)-:)-

india -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:06:11)

Digi,lizing je v bistvu trenutno pri Daewoju 3% ugodnejši od kredita, zavarovanje je isto kot pri kreditu, saj itak grem v ful kasko, prodat ga pa itak ne mislim, no, res pa ne veš, kaj pride čez čas;)

digi -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:06:46)

Ja miška, če si se že odločila pa samo pojdi po novi avto... saj pravim menim,da je pač odvisno kak maš srečo.... Če kupuješ novi avto pa res ne rabiš nič skrbet- ne rabiš niti mehanika zraven- greš plačaš in to je to.... Matiza pa sem pač jaz hotla met, pa so mi deawoo-ja nasplošno odsvetovali...

Pa pa

kofetek2010 -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:07:17)

men je šel računalnik pri 3 mesece starem C-3 :( in cel kup stvari mi je že crknlo, no ja, se vsaj tolažim, da imam 104.000 km pa še ni star niti 3 leta :( drugim tolk stvari crkne v 10 letih ;)

ampak z računalnikom je bila pa huda, so mi dali nadomestnega Mercedesa A, ki je stal cca. 20.000 sit na dan, za popravilo so potrebovali 3 tedne (čez novoletne praznike), zdaj si pa izračunajte kolk je bil račun za rent-a-car :)- upam, da mi sedaj ne gre računalnik, kr pol gre pa avto kr v Savo (računalnik stane cca. 7.000 €) :(

ah, drgač bi pa jaz imela še Infiniti - Muranota al pa Alfo GT ;)

pa 307cc bi bil moj, če ne bi bila :nosecka: tko pa ostajam kr pri moji črni streli :)-

malika -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:18:09)

Moj moto enkrat Citroen, vedno Citren.:love:

Xsara je bila moj prvi nov avto, kupila sem jo na lizing, ko je prišel dojenček, pa si je ati zmislil večjega. In še vedno žalujem zanjo. Zdaj imamo Fiat stilo, ki je sicer super avto; ampak Citroen je Citren.
Moja Xsara je zelo malo pila, bila poskočna, prostorna,... skratka sanjski avto. Zdaj bomo verjetno kupili kmalu še enega(ker sem jaz bosa) in drugega kot Citroena nočem. Ali bo C3 ali C4 :love::love::love:

Aja, pa tega zdaj imamo tudi na lizing. Meni se lizing zdi čisto OK. Smo šli preračunavat, takrat ko smo ga vzeli in končna razlika med lizingom in kreditom je prišla v 5 letih na 50.000 sit(toliko te znese lizing več), tako da se mi ne zdi tako neugodno. Je pa res, da če zamujaš s plačilom, ti zaračunajo kar lepe obresti, tudi te sem že okusila in sicer 2.500 sit stroške opominjanja. Tega pa pri kreditu najverjetneje ni

Anonimen -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:36:44)

Babe smo mi ene :smajl ki je kura:

ženska nas vpraša na kaj naj pazi, mi pa ji dopovedujemo kteri avti so nam zakon....:)- :)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Ja še bo dež...:zmeden:

malika -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:39:34)

:)-:)-:)-:)-

Pomagamo pa le :)-:)-:)-:)-

rija -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:43:23)

miska, koliko pa stane ta ševrolet?

kalimero -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:47:16)

Leasing je tudi pri Oplu ta hip najugodnjša varianta. Saj ni res pa je. Tako, da to ni zgleda nič čudnega.
Kaj pa vem, nimam izkušenj z Daewooji, poznam pa kar nekaj ljudi, ki jih imajo že dolga leta in so zadovoljni.
Mi imamo že od nekdaj Renaulte. Smolo imaš pa lahko tudi z Mercedesom. Ni rečeno, da je cela firma za en drek, zato, ker je bil tvoj avto parkrat na servisu.
Ma ja, če bi bi bil buget malo globlji, bi se človek že zmišljeval.

india -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:48:04)

Ja,Malika, Fiat Stilo je meni blazno super avto, sem ga mela enkrat na rentacaru, samo je malo predrag :(, pa še enkaj, pri Fiatih je njabolj izrazita razlika od avta do avta...nikoli ne veš, kaj kupiš, to pa imam izkušnje in nasvete od poznavalcev.

C3 ima sosed in je ful zadovoljen, a meni je premali ;)
Xaro ima tašča, pa mi nekako ne sede, niti oblika mi ni všeč.

Ja, še dobro, da imamo ljudje različne okuse, kako pa bi bilo, če bi se vsi v enakih avtih vozili???

Rija, ta hec stane od 2 400 000 navzgor...

Lizing je meni tudi čisto OK, saj odplačat je avto itak treba, v vsakem primeru pa je trenutno to najbolj simpl...

india -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:49:31)

Točno tako Kalimero... znanec je imel merđota in mu je po treh mescih šla mašina :((:((

darja72 -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:55:18)

Ma kok razprave zarad enga pleha, kup tistga Dejvuja če ti je ok pa basta.
lp darja

digi -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:56:34)

Ja saj lizing- čist nič ni narobe z njim... Odvisno pa je kje jemlješ lizing in koliko denarja imaš za polog. Jaz ga nisem imela ravno veliko... zahtevajo pa skoraj vsi zavarovanje, kjer imaš zavarovan avto proti kraji in tu je samo haklc- to je v bistvu ali delni ali polni kasko... jaz sem vzela polnega, ker itak ni velike razlike.... nisem uveljavljala bonifikacije, ker sem imela še stari avto registriran, tudi AO+ nisem vzela, ker pol bi bilo še to več, sem pa vzela 150 evrom odbitne franšize, ker bi drugače prišla na zavarovanje 200 jurjev... >To je edino sranje pri tem lizingu...
No jaz imam sedaj opel corso 2001 s klimo in vsem kar še tko ima avto na dodatni opremi, dala 1.200.000 in sem full zadovolna... samo nikoli ne veš. Mogoče mi sedaj sploh ne bo vžgala. No, v glavnem uspešen nakup in varno vožnjo.... Jaz se poslavljam za danes- služba se izteka:)-:)-:)-:)-

Pa pa punce

rija -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:57:04)

miska, če ti funkcionalno ustreza, je cena res dobra. ker karkoli gledaš današnje čase, je ful drago. pa še nov avto boš imela.
na tvojem mestu bi bila pozorna na to, kako dolgo ima garancijo, na kaj ima garancijo, koliko stanejo rezervni deli, ki niso predmet garancije, se pravi potrošni material in s tem vzdrževanje, koliko stane servis vozila, na koliko kilometrov ga delajo, koliko stane registracija vozila (upoštevaj, da moraš pri lizingu imeti vozilo kasko zavarovano!!!!!), kakšne gume so na vozilu (so lahko ogromne razlike med cenami gum), in kaj v tej ceni dobiš za dodatne opreme. Sama recimo ne bi nikoli kupila vozila brez klime in centralnega zaklepanja. Vsaj če imaš otroke, je to bolj komot. Pa tudi če te stvari doplačaš, se pri lizingu na vsa leta to pozna kakega jurja. Predvsem pa bi me zanimal tudi sam lizing. Ali lahko avto predčasno recimo vrneš za zamenjavo na tej isti firmi, ipd.

Aljakop -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 19:58:52)

mi vozimo Ibizo ( lani kupljen nov ) in smo zelo zadovoljni. Kupila sem ga na kredit ( pri porche-ju ), tako da veš, da če imaš nov avto na lizing ali kredit je KASKO obvezen dokler avta v celoti ne odplačaš..ma mislim, da to veš, no, pa itak, če kupuješ nova avto je smiseln samo kasko..

Prijetno vožnjo ( mi smo se 1 leto odločali, potem pa v 1 mesecu kupili nato še 1 in pol čakali nanj, ker niso imeli željene barve in so nam specially za nas naredili rumen 5 vrat):kuza:

:rozica:

kofetek2010 -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 20:17:50)

še nekaj sem se spomnila ;) blondina pač :)-

kolegica je kupila predlani "testnega" megana, pod narekovaji zato, ker je bil nov, nič vozen, samo cena je bila juhuhu nižja in isto je naredila lani, ko je kupila scenica, drugi nataboljšega z vso opremo (razen ledra) je dobila za isto ceno kot bi stal tretji nejtaslabši ;)

tako, da se pozanimaj tud o tem, sploh če poznaš kje koga v kakšnem avto salonu ;) saj nekateri odprodajajo testne avte, pri katerih so bili prodajalci zmeraj zraven na vožnji in niso bili avti nikoli sami s testnimi vozniki ;)

india -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 20:21:26)

Rija:

kar se kaska tiče, je tako,kot si napisala, vem,d a mora biti do izplačila ful kasko zavarovan in to me ne moti, saj sem imela še letos kasko na starem avtu.
Kar se tiče menjave, ja, je možna, pa tudi predčasno izplačilo je možno.

V tem,ki sem ga jaz gledala, je centralno zaklepanje, klima, in še kar nekaj dodatne opreme...moti me le velikost gum, to pa pač je na takih avtih,kaj moreš:zmeden:

Jana: sem gledla testne, a nikjer, razen pri Hondi ne poznam nikogar,ki bi mi lahko šel na roke. Honde so pa ful drage:((:((

darja72 -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 20:24:02)

UH, ste se pa dolgo odločali. Midva sva se tkole, lani 1. aprila, ko sem bila v 8/9M sva ugotovila, da najina dva kupejčka ne zmoreta vožnje dojenčka, vozička in pripadajoče opreme. Pa sva rekla en spodoben karavan bi res prav prišel. In glej ga zlomka, v soboto ko sva šla na sprehod na Bled(sem samo še to zmogla na koncu), pa spotoma k Avtohiši nevemkakosejireče. Tam je stal ves osamljen, 2 leti star Ford Mondeo Karavan. Ogromen. In v petek je bil doma na dvorišču. Seveda sem zdej gospodina brez svojga lastnga pleha, ampak bom že prežvela. Priznam pa, da me kr pr srcu stisne ko se po cest prpele moja bivša žvo oranžan tigra.
lp

rija -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 20:29:31)

miska, če so moteče samo gume: KUPI!

india -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 20:30:42)

Rija, hvala!:)-:)-:)- Saj verjetno bom, samo še vedno me je malo strah, ker se prvič podajam v kaj takega brez moškega nasveta:(

kofetek2010 -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 20:32:31)

miska - pojdi za firbec vprašat v Štajerski avto dom ;)

kaj pa Šerbinek :zmeden2: poznam eno frajlico v prodaji tam ;)

rija -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 20:32:39)

sicer pa je dobrih avtov danes ogromno. tako, da če imaš denar, se ni problem odločit. slabih skorajda več ne delajo.
pa še moje mnenje: sama prisegam na nemce in avto, ki sem ga "ljubila" iz srca je bil Audi A6. Velik, varen, glede na vrednost poceni za vzdrževanje (garancija na določene stvari tudi četrto leto), hitel in lep. Če bi novi model le ne bil tako drag....:kuza:

rija -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 20:34:02)

miška, tole lagunco ki jo sedaj mam, sem kupila v pol ure, silom prilike, pa tudi brez moškega. sicer je pa moj totalni tehnični analfabet, pa dvomim, da bi mi njegova prisotnost kaj pomagala;)

india -> NAKUP NOVEGA AVTA (15.7.2005 21:18:33)

Jana, imaš kaj določenea v mislih...model, firma....pogoji:zmeden2::zmeden2:

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>