ronja
|
Pri takšnih manipulacijah (ja, točno to so), kjer ženske same presodite, da je moža pač treba malo "porinit" v starševstvo, se meni vaši moški prav smilijo. Res se mi ne zdi fer, da ti človek odkrito pove, da (vsaj trenutno) noče otrok, ve pa to gladko ignorirate in naredite po svoje. Se strinjam, da ni prav, ampak same pa tudi ne morejo naredit teh otrok, se ti ne zdi? In le redko dejansko ženska laže, da je zaščitena, čeprav ni. Navadno oba sprejmeta to, da sta brez zaščite, samo da ona misli: če se zgodi, ga obdržim, on pa: če se zgodi, gre na splav. Ali pa sploh nič ne mislita... Sama pa nisem za to porivanje, ker se ne bi dobro počutila in tudi moj lubi ni tak, da ne bi sam zase vedel, kaj si želi in česa ne. Ampak niso vsi moški isti. Nekateri so res še malo otroci in potem žene prevzamejo vlogo mame in vedo, kaj je dobro zanje. Včasih je to samo pri kaki malenkosti, včasih zajame celo življenje. Težko je rečt, kaj je boljše: moj bivši je bil plod take zveze, kjer je bil njegov oče malo porinjen v očetovstvo (ga je imel tudi zelo pozno, se ni hotel vezat, itd...), ampak je bil krasen oče in bi po moje tudi sam bil na veliki izgubi, če ne bi izkusil očetovstva, saj je očitno užival v njem... Tako da jaz tu nisem pametna - vsak par je zgodba zase - če se res dobro poznata, potem dostikrat vesta, kej je dobro za drugega, četudi drugi ne misli tako. Problem je, če se ne poznata tako dobro oz. če en sfali... Mislim pa, da mora za zaščito poskbet predvsem tisti, ki si otroka ne želi - ker si pač on ne želi. Če si ne želita oba, potem je itak jasno, če si ženska ne želi, on pa, navadno jemlje ženska KT, če si pa moški ne želi, ženska pa mu tudi pošteno pove, da ona si pa želi, potem pa naj on uporablja kondom, če noče imet otrok. Zahtevat od ženske, da uporablja KT, če si otroka želi, se mi zdi pa mimo, sori. Če se oba strinjata, da bosta samo pazila, pač naj samo pazita, samo potem vesta oz. naj se zmenita, kako se bo končalo, eč se zalomi. (no, to sta se). Se pa strinjam malo tudi z mišek - sakul, prevzemi življenje v svoje roke: nihče nima pravice kaj takega zahtevat od tebe, ampak tudi če to naredi - končna odločite bo tvoja. Ti pa bodi fer in mu povej, da si otroka želiš, da vsak mesec upaš na plus in da če si on otroka še ne želi, naj kupi kondome, sicer se bo verjetno slejkoprej zgodil.
|