katero olje ali mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ninca19 -> katero olje ali mleko (18.5.2010 19:59:05)

zanima me, kaj uporabljate za nego svojih malčkov. moja hčerko je dobila izredno suho kožo po skoraj vsem telesu in ne vem s čim bi to stanje najhitreje popravla. kakšni nasveti mogoče?




AnciM -> RE: katero olje ali mleko (18.5.2010 21:17:55)

Koliko pa je stara? Mlajšega jaz mažem z mandljevim oljem, starejšega pa z Niveinim. Sicer pa je zelo odvisno tudi od mila, ki ga uporabljaš in kolikokrat ga uporabljaš. Mlajšega kopam in namilim 2x na teden s trdim nivea milom. Starejši pa se vsak dan tušira brez mila in enkrat na teden kopa z miljenjem.




malažabica -> RE: katero olje ali mleko (18.5.2010 21:27:19)

Če ni umazana je ne umivaj z milom. TO dodatno suši kožo. Če je možno mu naredi oljno kopel (v kopel mu daj olivno olje), potem pa namaži z rastlinskim oljem ali maslom (lahko kokokosovo, karitejevo). Poskušaj se izogibati mineralni olj (so skoraj v vseh otroških oljih), alverde pa dm babylove imata olje brez mineralnih olj (za ti 2 jaz vem, so sigurno še ostale). Mineralna olja zaprejo pore, vlaga ne gre v kožo, rastlinska olja se vpijejo v kožo in pomagajo koži delovati.Ko je moja dobila suho kožo smo ukinli čisto vse šampone in mila. REs je da ima komaj 6 mesecev, a zaenkrat se še ne umaže zelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




gupika -> RE: katero olje ali mleko (18.5.2010 22:33:38)

ribodermin...




Stran: [1]