Katy78
|
Kar se tiče nošenja, dvigovanja, polaganja, previjanja, oblačenja ipd. sem se kar striktno držala in sem tudi od drugih (mož, babice, dedki ...) zahtevala, da se tega držijo. Kar se tiče spanja in polaganja na bok ter zalaganja, da se ne prevrne nazaj na hrbet, sem dobila od treh strokovnih delavcev 3 različna mnenja, in sicer v P so rekli, da ga je treba položiti na bok in založiti po celotni dolžini hrbta, ko sva bila pozneje 1 dan v bolnici na opazovanju so rekli založiti samo ob medenici, zdravnica v RA pa je rekla, da se otroka ne zalaga, ampak da se ga pusti da spi tako, kot mu paše. Jaz sem ga okoli 2. meseca nehala zalagat, ker je ful protestiral in ni hotel zaspati, če sem ga založila, kasneje je bil pa itak že dovolj močan, da se je kljub zalaganju sam obrnil na hrbet, tako da sem ga potem kar pustila, da je spal, kot mu je pasalo. Smo pa tudi mi dobili navodilo, da ga naj ne dajemo v t.i. pasivne pripomočke kot je ležalnik ali lupinica, ampak da naj ga imamo čimveč na tleh, na blazini, ker da je to zanj najbolj koristno, ker si tako krepi mišice. Tudi tega smo se držali in skupaj s pravilnim handlingom so bili rezultati odlični. Se pravi čimveč na tleh na blazini, ko pa je ležal v vozičku, je pa rekla fizioterapevtka, da naj mu pod kolena podložim brisačko ali kaj podobnega, da so kolena malo pokrčena. To smo potem prakticirali kar dolgo, dokler si ni začel sam brisačo vlečti izpod kolen, takrat sem pa potem obupala in mu nisem več podlagala. Jaz bi rekla, da uporabi zdravo pamet, ker, kot si rekla, tako strogih navodil, kot ste jih dobili vi, se je pa res težko držati.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 18.5.2010 13:48:55 >
|