Felicita -> RE: Mažice, tabletke, zdravila,..... (18.5.2010 12:46:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: moja malenkost Čez tri tedne že potujemo na morje v tople kraje, pa bi vas prosila samo za nasvet iz lastnih izkušenj in sicer: - katero razpršilo ali mazilo (raje imam v spreyu ker se lažje nanese) se najbolje obnese proti pikom komarjev in drugim insektom to ti bo kera druga znala svetovat, mene ogrizejo pod vsem (od autana, off-a, naravnih zadev,...). če pa potujete v območja malarije in/ali podobnih bolezni pa najbolje da tam kupite repelent s zadostno koncentracio DEET (vsaj 30%) - katera krema je najboljša, če te že piči komar, da ne pordeči in te ne srbi meni najbolj pomaga after bite xtra - kupi se v lekarni, samo se pa nanaša lahko samo na nepoškodovane pike (torej spraskane zadeve odpadejo). - kateri sirup ali tabletke so najboljše za preventivo pred prebavnimi težavami v tujih deželah (tudi za otroke 4 in 5 let) za preventivo je pomoje bolj ko ne vseeno (vaya, biogaia, ... pač bilokej), vsekakor pa je fajn met s sabo linex forte za primer da dejansko dobiš drisko, ker to je pa edina zadeva ki vsebuje dovolj bakterij ki delujejo kjer in kot je treba. tudi vse te pripravke dobiš v lekarni. Prosim če zraven napišete tudi kje se zadeva kupi, da se malo založimo pred potovanjem. Hvala in lep sončen dan vsem! LP, mm
|
|
|
|