po narkozi in jeziček (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mtd -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 15:34:39)

helo
zanima me, če je katera od vas že bila na operaciji v celi narkozi, kako ste se potem počutile, ko ste se zbudile. a se res ne sme piti? a kaj glava boli???? ipd. hvaležna bom za vsako informacijo

zanima me zato, ker bo naš Samo pod celo narkozo operiran, ker ima priraščen jeziček - če ima katera kako izkušnjo s tem, se tudi priporočam

me je že kar strah, ker mora tisti dan biti od polnoči čisto tešč - ne sme niti piti, pa v bolnici morava biti ob pol devetih zjutraj

lp in hvala vsem

kofetek2010 -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 15:39:41)

ja, sem bila ;) pri meni se je zmeraj končala operacija (oz.zbujanje po njej) čist normalno, kot da bi se zjutraj zbudila, a se mi še ne bi bilo za zbudit in bi še mal spala, samo enkrat me je peklo grlo od intubacije :( glava me nikoli ni bolela ;)

sicer pa dajo odraslim tableto za pomiritev pred spanjem, kako je pa z otroci pa žal (ali pa na srečo) ne vem ;)

digi -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 15:50:35)

jaz sem tudi imela operacijo pod polno narkozo pa ni bilo nič takega... Zaspala, zbudla in to je to. Bolelo me je samo tisto kar so operirali, drugo nič... No, da povem, da me je v primerjavi s tistim koliko me je pred op bolelo, to bolelo skoraj NIČ!!!

He he, nič ne bo hudga v glavenm
Pa pa

rija -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 15:53:52)

nič takega, če se držiš nekih pravil:
ne piti vode takoj po narkozi (lahko bruhaš)
ne jesti kaj veliko (isto bruhaš)
ne hitro vstajati, če imaš nizek pritisk
ne se naprezat in veliko govorit.

So bile z mano v sobi neke pogumne pa so hitro mele glavo nad ledvičkami...
Skratka zmerno in previdno.

TaRe* -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 15:59:38)

Jaz sem bila v narkozi dvakrat.Prvič kot še čist mala...se spomnem samo to,da sem jokala,ker sem mislila,da sem v napačni sobi.na steni so bile prej 3 rožice,ko pa sem se zbudila pa sem videla 6 rožic..:)-:)-:)-malo sem bila šašava...bolelo pa me ni nič.
Zdaj po operaciji pa me je vse bolelo ,ampak to vtrebuhu...ginekološka operacija.

Moja Tamara pa je imela priraščen jeziček.Njej so to odstranili ambulantno.sploh je ni nič bolelo,pa še grozno fajn je blo,ker je potem lahko cel dan jedla samo sladoled.(smajlekkiseoblizujeintolčepotrebuhu)

dory -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 16:06:11)

sama sem dala skoz ze 4 splosne narkoze...po tem sem bla se cel dan mal zaspana in pol se naslednji teden ful noro dober spala..drgac pa brez slabosti..za pit sem tud takoj dobla,saj sem bla res fuuulll zejna in clo lacna :).aja,pred zadnjo operacijo CR,ki sem jo mela ob 11h zjutri,sem se isto dopoldne okol 9 fajn zajtrkovala,saj ni nihce vedel,da bo pol urgetno treba ukrepat...pa ni blo panike...

SANDY -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 16:28:28)

jest po vsaki koma strica toma..kozlanje, slabo počutje in utrujenost...upam da ne bo nobene operacije več ;)

gojska -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 17:02:55)

Pod narkozo sem bila trikrat kot otrok in enkrat odrasla.
Kot otrok sem to jemala kot dogodivščino in se ne spomnim, da bi mi bilo prej ali pol kaj slabo ali hudo.
Zdaj je pa bilo mal drugače ampak si še vedno koma tako da hitro zaspiš tud če ti je zlo hudo.
goja

Alina -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 17:23:55)

Tudi jaz sem imela že 12 splošnih narkoz pa ni bilo problema. Prva pri enem letu. Priporočljivo je, da ne ješ po polnoči, piješ lahko malo.

Po operaciji si na umetni hrani, dajo ti zelo malo za pit, zmakanje ustnic z vodo je v takem primeru OK. je priporočljivo.

Kar se hrane in pijače tiče je odvisno od samega postopka operacije. Če je operacija trajala 30 minut sem ponavadi, že zvečer dobila juhico ali kakšen albert keks in malo mleka (ortopedska klinika Ljubljana). Kadar pa je operacija trajala 4-6 ur pa sem ponavadi dobila za jesti naslednji dan zajterk, vodo pa sem malo, res malo pila že prej.

Veš za slaboti po narkozi pa je čisto odvisno. Jaz sem bruhala samo enkrat in sicer po zelo dolgem operacijskem postopku, drugače pa ni bilo težav. Ko te postavijo na noge se ti res mogoče malo zavrti, zato je priporočljivo, da malo posediš na postelji predno se vstaneš.

Mislim, da tvoj malček na bo imel težav, ponavadi so sestre na takšnih oddelkih zelo prijazne in bodo pazile na njega v vsakem primeru - slabost,...

Lp, Alina

kalimero -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 19:52:46)

Štirikrat operirana, vedno za umret slabo, bruhala ko vidra, bila čisto zmedena še en teden. Kriza.
Ampak pri otrocih ni take panike, brez skrbi.

malika -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 19:54:21)

Jaz sem po narkozi samo spala in bila samo zaspana in zaspana pa zeblo me je.
Drugi dan, pa je bilo že vse OK, kot da nič ni bilo :bravo:

bini -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 22:30:52)

o narkozi ne vem veliko, ampak sem prepričana da bo vse ok!!
bomo mi držali pesti, da se bo mali frajer pogumno držal - pa ti tudi seveda :rozica:

Stran: [1]