Alina -> po narkozi in jeziček (15.7.2005 17:23:55)
|
Tudi jaz sem imela že 12 splošnih narkoz pa ni bilo problema. Prva pri enem letu. Priporočljivo je, da ne ješ po polnoči, piješ lahko malo. Po operaciji si na umetni hrani, dajo ti zelo malo za pit, zmakanje ustnic z vodo je v takem primeru OK. je priporočljivo. Kar se hrane in pijače tiče je odvisno od samega postopka operacije. Če je operacija trajala 30 minut sem ponavadi, že zvečer dobila juhico ali kakšen albert keks in malo mleka (ortopedska klinika Ljubljana). Kadar pa je operacija trajala 4-6 ur pa sem ponavadi dobila za jesti naslednji dan zajterk, vodo pa sem malo, res malo pila že prej. Veš za slaboti po narkozi pa je čisto odvisno. Jaz sem bruhala samo enkrat in sicer po zelo dolgem operacijskem postopku, drugače pa ni bilo težav. Ko te postavijo na noge se ti res mogoče malo zavrti, zato je priporočljivo, da malo posediš na postelji predno se vstaneš. Mislim, da tvoj malček na bo imel težav, ponavadi so sestre na takšnih oddelkih zelo prijazne in bodo pazile na njega v vsakem primeru - slabost,... Lp, Alina
|
|
|
|