blazka -> RE: Dojenje in stiskanje mleka (18.5.2010 10:43:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Meni je patronažna rekla, da prvi mesec je potrebno izčrpati vse mleko, kar ga otrok ne popije, ker s tem preprečuješ mastitis in uravnavaš količino mleka. Po enem mesecu šele lahko rečeš, da dojiš. Je rekla, da če tega ne delaš, lahko ostaneš brez mleka. Jaz sem jo upoštevala in dober mesec črpala viške ven, potem pa sem prenehala in izčrpala le kakšno jutro, ko sem čutila, da je v dojki res še veliko mleka. Zaradi črpanja nisem imela mleka nič preveč. Se je vse uskladilo s povpraševanjem. Mleko sem si shranjevala v skrinjo in ko je prišel kak dan, da je bilo premalo mleka, sem dala iz skrinje ven in se je najedel. Ne morem verjet, da ene patronažne res dajejo take nasvete. Bolj ko si mleko ven črpaš, več se ga dela, bolj trde so dojke. Čisto normalno je, da so dojke trde nekje tretji, četrti dan po porodu, ko je naval mleka. Če otroka normalno pristavljaš in vleče, kot je treba, NI TREBA ŠE STISKATI MLEKO VEN!!!! Tako se lahko vzpostavi ponudba in povpraševanje. Če pa stiskaš mleko ven, dojke mislijo, da je povpraševanje večje in delajo več mleka. Pa še to je, če si ful stiskaš dojke si res lahko nakoplješ kakšen mastitis. Če dojenček normalno vleče in se naje in pridobiva na teži ni treba nič stiskati. Pa ne vzet zdravo za gotovo, kar vam naložijo patronažne, ker vse pa res ne drži. Ene so mal odzad s svojimi nasveti. Malo zdrave kmečke logike uporabljat, pa bo bolje. Bradavice pa se mažejo z Bepanthenom, pa še to le takrat, ko so boleče in razpokane. Pa se res UTRDIJO, k se je ena gor nekej zgražala.
|
|
|
|