Šesta bolezen (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

PC Baby -> Šesta bolezen (17.5.2010 12:47:03)

Vprašanji:

-  a se lahko nalezejo tudi odrasli, ki je niso preboleli?
- a gre otrok lahko ven če nima vročine?

(je mož pozabil vprašat P)

Felicita -> RE: Šesta bolezen (17.5.2010 13:05:34)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Vprašanji:

-  a se lahko nalezejo tudi odrasli, ki je niso preboleli?
ja, ampak zelo redko... 95% prebivalstva se prekuži do 3. leta.

- a gre otrok lahko ven če nima vročine?
kokr jest vem ne, dokler izpuščaj ne izgine... lahko pa da je kaka nova smernica že.

(je mož pozabil vprašat P)

Katy78 -> RE: Šesta bolezen (17.5.2010 14:01:40)

Naš lump jo je staknil pred enim mesecem in pol. Sva s P govorili po telefonu in je rekla, da ko vročina pade in se pojavi izpuščaj, je otrok v bistvu že zdrav in ni več kužen. Ko sem jo vprašala, ali gre lahko ven, je rekla, da naj se ravnam po razpoloženju otroka. In smo seveda šli ven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

aprilčica07 -> RE: Šesta bolezen (17.5.2010 14:23:25)

Naša jo je prebolela prejšnji teden. Dr je rekla, da ko vročine ni več, lahko komot gremo ven, tudi če so še pikice. Ker naj ne bi bla več kužna...

PC Baby -> RE: Šesta bolezen (17.5.2010 20:30:08)

Hvala za informacije!
A pa so vaši otroci tudi skozi spali, ko so jo prebolevali?

aprilčica07 -> RE: Šesta bolezen (17.5.2010 21:01:26)

Lih skozi ni spala, je blo pa spanja bistveno več. Trenutno spi 2x dnevno, prejšnji teden, ko je bla vročina visoka, je spala pa 4x do 5x dnevno....

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.5.2010 21:43:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Urska09 -> RE: Šesta bolezen (18.5.2010 8:48:00)

Naša jo je prebolela pri 8. mesecih. Najbolj zoprno je bilo 2. oz. 3. dan. Ful je bila sitna in jokava. Sem vprašala P, če je kaj narobe in mi je rekla, da se otrok pri tej bolezni običajno zelo slabo počuti. Od glavobola, bolečin v mišicah,...Je rekla, naj ji dam kar kakšno svečko paracetamola.

Ribi Bibi -> RE: Šesta bolezen (18.5.2010 13:19:45)

Naša jo je dobila pri enem letu, nobene vročine, samo tečna je bla. Spanje in apetit sta bila normalna. Da je šesta bolezen smo dojeli šele ko so se pike pojavile. Ves čas (ker pač ni bilo vročine) je bila normalno zunaj.

Katy78 -> RE: Šesta bolezen (18.5.2010 13:34:30)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Hvala za informacije!
A pa so vaši otroci tudi skozi spali, ko so jo prebolevali?

Ja, je bil bolj zaspanček dokler je imel visoko vročino. Ko je pa vročina padla, je bil pa ful naspidiran in 2 dni tako zelo siten, da se nam je doma že vsem mešalo. Ampak menda je sitnoba (kot posledica slabega počutja) značilna za to bolezen.

ČebelicaMaja -> RE: Šesta bolezen (18.5.2010 22:52:39)

evo...mi smo jo danes potrdili- se je pa dva dni drla, da jo je poslušala cela bajta- se prav sprašujem, kaj bo šele, ko bodo vodene koze- takrat bo pa iz kože skočila- očitno je veliko lažje, če jo prej prebolijo...

Sem P vprašala za starejšo hči (4 leta) in sebe in je rekla, da starejša hči morda lahko dobi kako vročino (dan ali dva), ali bolj močan prehlad- bistveno lažje, kot mlajši otroci- za mene je pa rekla, da obstaja sploh majhna verjetnost, da je še nisem prebolela, pa tudi če je nisem, odrasli ta virus prebolimo v obliki lažjega prehlada. 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.5.2010 23:48:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]