ali se pokojnina vrača (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


ROŽICI -> ali se pokojnina vrača (16.5.2010 16:26:37)

zanima me če se družinska pokojnina po novem vrača?naprimer da se sredi leta izpišeš in se redno zaposliš in prekličeš pokojnino.

a ve katera več kaj o tem?





Klemy82 -> RE: ali se pokojnina vrača (16.5.2010 19:31:22)

Mislim, da vračaš samo v primeru, da bi prepozno javila in bi pokojnino dobila nakazano že za tisti mesec, ko bi že bila izpisana. Za ostale mesece pa se ne vrača.




kajajaka -> RE: ali se pokojnina vrača (16.5.2010 21:58:29)

Po moje se vrača ... moj primer je malo drugačen, ker sem vse uspešno končala... pa njihova napaka, ampak sem vseeno vračala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz sem redno končala eno srednjo šolo (in medtem dobivala pokojnino po očetu). Potem pa sem se vpisala še v eno drugo srednjo šolo in dobila odobreno ter redno izplačano pokojnino... po enem letu pa sem dobila njihov dopis, da je prišlo do pomote in da pokojnine ne morem dobivat dvakrat za srednjo šolo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in naj jo takoj vrnem... ja itak... kako to vse naenkrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
No, potem so mi odobrili obroke - ker je bila pač njihova napaka, da so spregledali, da sem eno srednjo šolo že končala in prejemala pokojnino...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] jeb*ti pravno državo.
No, na koncu sva se z mami nekako prebili, končala sem tudi drugo srednjo šolo, ki je bila pogoj za vpis v željeni faks... ampak ostal je grenak priokus [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Pozanimaj se, da ne boš rabila vračati




ROŽICI -> RE: ali se pokojnina vrača (16.5.2010 22:20:28)

moj primer je malo drugačen...bila sem vpisna v izredni študijin sem hodila od oktobra-februarja potem pa sem jim javila da šolanje prekinem zaradi zdravstvenih teža in je potem tudi nisem dobila.
meseca marca pa se mi je ponudila služba in sem se zaposlila (3mes.)
sedaj pa sem prejela da od ZPIZa da moram vse vrniti...bistvu niti ne vem zakaj natančno ker napišejo neke člene... in da je bila preveč izplačana.v roku 12mesecih moram vrniti,če ne bodo potem obresti.
nisem pa vedela a se pokojnina vrača la ne,ker veliko mi jih je reklo da se ne.
hvala





Stran: [1]