|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Konjsko meso
15.7.2005 12:55:45   
Nikica
Ne me linčat, ampak kdaj se lahko da otroku konjsko meso za jesti? :zmeden:Je zelo slabokrven in mi vsi govorijo, naj mu dam konjsko meso.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Konjsko meso
15.7.2005 12:56:52   
Lenny
Koliko je pa star?
Naš ga je dobil po enem letu in ga je čisto normalno sprejel.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Konjsko meso
15.7.2005 12:58:37   
Žirafca Helena1
Če mu daš goveje, mu lahko daš tudi konjsko meso.
:miska:

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Konjsko meso
15.7.2005 13:02:17   
Nikica
8 mesecev, včeraj je prvič jedel goveje meso, nobenih reakcij.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Konjsko meso
15.7.2005 13:19:26   
Lenny
Jaz bi poskusila. Naš bi ga tudi dobil prej, ampak priprava nekeko "ni prišla na vrsto". Veliko uspeha pri dvigovanju železa. Morda mu poskusiš dajati tudi Frutek višnjo, obogaten z železom, zraven pa sveže stisnjen sok rdeče pese. Višnja skrije okus po pesi, samo nekaj časa mu potem ne dajaj mlečnih izdelkov, da se Fe absorbira.
Lp

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Konjsko meso
15.7.2005 13:28:13   
maks
Veliko železa vsebujejo tudi skuše in sardele. Mislim, da mu že lahko pripraviš konjsko meso. Če bo imel reakcijo, se bo pa že isti ali naslednji dan videlo.

Lep dan

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Konjsko meso
15.7.2005 13:40:38   
Errai
Nam je pediater rekel, da lahko malemu dajemo vse vrste mesa razen konjskega in svinjine. Zakaj ne, pa ne vem.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Konjsko meso
15.7.2005 13:48:46   
ticko
pa ne konjskega mesa no!!!!!! A ni konček tako lepa, inetligentna žival, pa daj kaj drugega no.
Sama sem vegi, pa tudi ne vem kako bo z mojim malim naslednji mesec, ko bo moral začeti jesti meso, ker zame je meso truplo.

Joj, ne no, djte rajš govedino, sama imam 2 konja in se mi kr joka ko sem tole prebrala.:((:((:((

PROSIM PUSTITE ŽIVETI TE PREKRASNE ŽIVALCE

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Konjsko meso
15.7.2005 14:09:04   
špelica
Bravo TICKO!
Sicer nisem vegi, mesa sicer ne maram, jem kakšnega piščanca vsake toliko...ampak vseeno se strinjam s TICKO. Tudi moj je zaenkrat minimalno na mesu in mu nič ne manjka.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Konjsko meso
15.7.2005 14:14:57   
ticko
joj, Špelica, ko bi bilo več takšnih kot si TI!!!!!:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Konjsko meso
15.7.2005 14:27:32   
nejcko

Pri nas in za nas konsko meso obstaja samo na pašniku. Četudi je bila mala slabokrvna, nisem niti v sanjah pomislila na to vrsto mesa. Vem pa, da ga sine v vrtcu občasno dobi za kosilo (žrebička :(( :(( :(( ), in hvala bogu ne je rad mesa, v vrtcu ga sicer (po)je, doma pa niti pod razno - nobenega.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Konjsko meso
15.7.2005 14:28:00   
nejcko

Konjsko meso - popravek

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Konjsko meso
15.7.2005 14:30:11   
kalbo
Ticko, a krava, pa prašič pa nista inteligentna po tvoje? Dokazano je, da je prašič zelo inteligentna žival, ampak to ljudem ni jasno ne!
Te butaste miselnosti nisem nikoli zastopil in je nikoli ne bom!
Upam pa, da boš svojemu malemu le privoščila meso, ker ga potrebuje za razvoj!!! Ja, meso je truplo!

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Konjsko meso
15.7.2005 14:32:00   
kalbo
No evo, še ena. Žrebička, jezus marija, a telička pa piščančka pa prašička pa lahko al kaj??!!

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Konjsko meso
15.7.2005 14:41:06   
ticko
ja Kalbo maš prov, vse so živalce in na žalost je tako, da smo / so ljudje taki, da jih gojimo več kot jih pojemo. Grdo, da se propagira jejte rdeče meso, telo ga potrebuje - jeah right!

Vem tudi teliček in pujsek, kravica, puran, piščanček itd... je žival, samo te živali se goji izrecno za zakol. Te živalce boge živijo kvečjemu par mesecev in nikoli ne vidijo dnevne svetlobe, so samo kot sardele v hlevih.
Pa pustiva sedaj to, ker to niti ni tema, loh pa jo odprem, pa bomo mel spet eno vojno glede tega.
Uglavnem, moj mali ni nič prikrajšan (predvsem z zdravstvenega vidika) ker njegova mamica celo nosečnost ni jedla mesa in ga tudi nikdar več ne bo. celo zelo je močan in se zelo lepo razvija. Če bo potrebno mu dajat truplo, mu ga bo oči, ker jst ne morm. Ko bo pa dovolj star bo pa sam presodil kako in kaj bo. Ali bo vegi ali pa morilec. - malo za šalo, malo zares....

Pa lp

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Konjsko meso
15.7.2005 14:46:26   
nejcko

Jaz tudi samo še to dodam, potem pa neham. Ja, vse živali so boge, ampak zame je konj = pes = mačka, pa psov in mačk tudi ne jemo, a ne (no, ja, o Kitajcih kdaj drugič). Žal tako čutim in razmišljam, nikogar pa ne obsojam.

LP

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Konjsko meso
15.7.2005 14:51:52   
kalbo
Pač narava nas je naredila vsejede in taki smo, pa če je to nekaterim všeč ali ne.
No lepo od tebe, da mu boš pustila, da se sam odloči. Spoštujem tvoje mnenje, saj si upravičena do njega. Razlikovati med konjem in kravo je pa neumnost. Oba sta živali in oba sta bila v preteklosti zelo pomembna za človeški obstoj. No sta še vedno.

Razni ala Jadranka Juras, ki nas mesojede označujejo za morilce, po drugi strani pa nosijo usnjene čevlje so pa bolani in bi morali na zdravljenje. Me prav zanima, če bi velecenjena Jadranka jedla meso, ko bi ji šlo za nohte, ali bi se žrtvovala za ubogo živalco.

Kar se pa teme tiče: Za slabokrvne otroke je najbolj priporočljivo konjsko meso. Ne vem pa, od katere starosti dalje ga lahko je. Po mojem mnenju točno od takrat kot govedino.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Konjsko meso
15.7.2005 15:15:32   
taška30
Zanimivo je pa to, da sem bila jaz celo življenje bolj slabokrvna kot ne, pa so me pitali z mesom 2x na dan (Hb max. 120). Pred 5 leti sem postala vegetarijanka (tudi rib ne, pač pa mlečne izdelke in jajca) in glej ga zlomka - hemoglobin na 140 in 150!!!
Tolk o tem, da je meso nujno potrebno za 'dobro' kri.

OK, to govorim zase, ki sem odrasla oseba, za otroke najbrž velja malo drug režim, s tem problemom se bom ubadala čez par mesecev :)- do takrat je pa moje dete hočeš nočeš vegetarjanc, ker se dojimo. Pa raste tko kot je treba.

lp

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Konjsko meso
15.7.2005 15:36:12   
špelica
Ja pravim:čim manj živali!Katerihkoli! Tudi moj ima super kri(preverjeno), kljub temu, da ga ne filam z rdečim mesom.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?