|
RE: v vrtec,če si na porodniški 15.5.2010 21:15:58
|
|
|
|
ronja
|
ja, ampak me bo čakal pol wrtec , če sta oni dve doma? npr.do decembra? al zgubim njihowa mesta, kjlub temu ,da sta bili sprejeti? Vrtec te bo čakal, če boš vmes plačevala, kot da je otrok tam - pa seveda ne bo. Otrok seveda ne more biti v vrtcu, če dobiš podaljšano porodniško zanj, tudi tista 2-3 mesece ne - saj zato dobiš porodniško podaljšano, da si z otrokom, ker to rabi. Če itak ne misliš bit, je boljše, da sploh ne oddajaš vloge za podaljšanje. Lako pa plačuješ mesto v vrtcu (vendar otrok ne hodi v vrtec, kar se itak vidi in lahko vsi preverijo, ponekod se da plačevat samo rezervacijo, pri nas smo morali plačevat polno ceno), tako da te potem čaka do decembra. To sem jaz naredila, ker se mi je porodniška iztekla decembra, Ronjo (in Lejlo, samo zanjo ni treba plačevat) pa sem vpisala s septembrom, ker kasneje ne bi dobili mesta. Sta bili doma, sem pa plačevala. Kako korist sem imela od tega? mirno vest, da nas čaka mesto v vrtcu, da bom imela kam dat otroka, ko bom šla v službo... that's it. seveda bi rajši, da mi ne bi bilo treba, ampak zato, da imam kam potem dat otroke, pač plačaš, tak je sistem, ker je težko boljšega postavit. Porodniško pa lahko koristi tudi oče, tako da ni problem, če dobiš službo, kot so že napisale. Za tadrugo pa itak ne boš plačevala, ker je 2. otrok zastonj, tako da boš plačevala samo 3 mesece vrtca za enega otroka (ne vem, v kateri razred padeš, tako da ne vem, koliko te bo to prišlo), ampak potem boš imela zagotovljen vrtec in tačas boš lahko z otrokoma doma. Vsekakor pa morata biti med porodniško otroka doma, tu ni nobenega dvoma (to včasih tudi preverjajo). Jaz na tvojem mestu bi naredila isto,kot sem na svojem, ko se mi je porodniška iztekla dec. Plačevala in imela otroka doma. Ampak odločitev je tvoja, smo različni. Vendar če se odločiš, da boš dala otroka v vrtec, ti pa boš doma na porodniški, boš v prekršku in to je zelo lahko preverit, tako da bi ti to odsvetovala, kazen je gotovo precej večja od tistih 3 mesecev plačila vrtca...
|
|
|