spet dopust.. (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Poletna09 -> spet dopust.. (14.5.2010 21:54:55)

pozdravljene!
imam en problem..porodniska mi pretece konec julija,od lanskega leta od marca sem na bolniski in porodniski...danes sem govorila s sefico in jo vprasala po mojem LANSKEM regresu! je rekla da mi je lani pripadalo samo 2/12 ker sem samo 2 meseca delala,ostalo pa me ni bilo...
lani nisem koristla NIC dopusta,vem da lahko letos do junija koristim minus 10 dni..samo itak me do junija ni,tako da mi lanski dopust ves propade...ok..ko ji recem za letosnjega je rekla ja,da mi ga tudi nekaj propade,ker me vec kot pol leta ni,kao ker sem se na porodniski do avgusta skoraj! ja,in regres za letos je tudi samo 5/12,ker ostali cas me ni!

ma dobro zej al je ona malo *** al pa sem jaz! druge varjante ni!!!!

alexjera -> RE: spet dopust.. (14.5.2010 22:08:09)

Kolikor jaz vem si ti OK, tvoja šefica pa dela zelo po svoje.

Jaz sem sicer v javnem sektorju s podobno situacijo kot ti, pa sem dobila ves dopust in celoten regres. Doma sem od marca 2008, najprej porodniška, nato dopust, nato bolniška in zopet porodniška do novembra. Pa sem dobila regres 2008, 2009 in 2010, za 2008 polni dopust, za 2009 in 2010 pa z odbitkom varibilnih dni, ker nisem bila ocenjena. Kolikor vem, ti regres pripada v celoti, ne glede na to ali si v bolniški, porodniški ali na dopustu. Glede dopusta pa nisem popolnoma prepričana. Lanski ti sigurno propade, ker moraš po ZDR, če se ne motim, izkoristiti v tekočem letu vsaj 10 dni, drugače ti propade. Sem pa slišala od mamic, ki so v storitvenih dejavnostih, da so jim odbijali dopust, če niso delale vsaj 6 mesecev. Svetujem ti, da malo preveriš ZDR in kolektivno pogodbo dejavnosti, v kater si zaposlena, saj po mojih izkušnjah v kadrovskih službah delajo zelo prosto po prešernu, tudi v javnem sektorju, tako da je potrebno vse kontrolirati.

miapia -> RE: spet dopust.. (15.5.2010 6:40:15)

ne glede na porodniško in bolniško ti pripada po zakonu celoten regres in dopust. Sorazmerno z meseci, če bi bila zaposlena manj kot leto dni.

Stran: [1]