ronja
|
To sicer sovpada s tem, da je začel hodit v varstvo Mojidve sta bili obe popolnoma zdravi, dokler nista začeli hodit v vrtec, od takrat smo pa vse 3 skoz nekaj bolne! Zdaj je bilo nekaj časa boljše, ker sta v Ronjini skupini ornk zbolela dva, ki sta bila že od jeseni ves čas bolana v vrtcu, ampak zdaj sem pa jaz zbolela... Ko sem zdravnici pojamrala, da sta zdaj skoz bolani, prej pa nikoli, pa čeprav sta bili doma v gl. bosi, se je samo smejala: "prehladijo se od virusov in bakterij, ki se jih nalezejo, ne pa od tega, če hodita bosi " pa še prav je mela Oblačiš ga verjetno podobno kot lani, pa takrat ni bil nič kaj bolan... Glede oblačenja je tudi res, da so si otroci zelo različni: Ronja je vroča, vsaj bila je, ko je bila dojenček, Lejlo hitro zebe (čeprav bi bila zadnje čase ves čas nagec). Tudi igra malo vloge, koliko ima kak otrok izolacije (beri: maščevja). Mene so dostikrat mamice čudno gledale, zakaj imata moji punci še žabice gor (ok, zdaj ne več, valjda, ampak pred kakim mesecem, recimo) - so pa pozabile, da imajo njihove "mrde" toliko kil kot mojidve skupaj - in da se 2cm debela rokica pač percej prej shladi kot 5centimetrska. in od rojstva naprej se je moja mama križala, da je mali premalo oblečen....pa da ga zebe... Hehe, pri meni se je tašča križala, da je premalo oblečena, mami pa da je preveč - tako da glede na to, da smo bili nekje na sredini, očitno nismo neki ekstremi . oka, hvala za info - se mi zdi, da je čisto možno, da smo to mele pozimi, ker je res dolgo trajalo, vmes smo bile par dni ok, pa spet jovo na novo... Da vas malo potolažim: moji punci sta bili do zdaj največ 6 dni zapored v vrtcu - to je bilo ravno pred 14timi dnevi - sta bili cel teden, pa še v ponedeljek sta šli (no, v torek smo bile pa že doma). Ampak to je bil do zdaj rekord, pa že od jan. obe "redno" hodita v vrtec. Pa sta tam od 8:30 do 14:00, ne prav dolgo, skratka. Malo se pozna tudi, če so taki suhci - ti imajo malo manj rezerve in hitreje kaj fašejo/mo. Sicer se razni toksini spravijo v maščevju in jih telo počasi predela, ko jih lahko. Če jih nimaš kam spravljat, pa vsi naenkrat navalijo. Samo ne moreš otroka na ukaz zredit, vsaj z zdravo hrano ne . (pa pojemo veliko sladkarij, samo vse pokurita...)
|