Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Streptokok B in porod 21.5.2010 8:04:42
|
|
|
|
pupika
|
Aja sem videla da si iz našeg akonca, katero G imaš?
|
|
|
|
RE: Streptokok B in porod 21.5.2010 8:28:04
|
|
|
|
egleria
|
jaz sem bila pozitivna na to bakterijo. v P so mi dali AB in je bilo na koncu vse vredu.. mi je pa G rekla da je potem skos prisotna ta bakterija in da naj samo povem naslednjič ko bom nosečka da sem že bila pozitivna in bom v vsakem primeru dobila antibiotike v žilo.. sem pa mela skos neka huda vnetja in mi je test opravila brezplačno.. meni v P sploh niso gledali izvidov pa materinske neki podrobno. sem mogla sama omenit da sem streptokok B pozitivna. in so mi potem dali AB. pa sploh niso šli preverjat če sem povedala po resnici al sem si namislila..
|
|
|
|
RE: Streptokok B in porod 21.5.2010 11:17:16
|
|
|
|
soncnica 3
|
Pozdravljene so . Glede teh vnetij je že tako, da pri meni ni nikoli izgledalo kot tipično vnetje (izcedek, ne vem kakšne barve, skelenje...). Vedno se mi je ponavljalo bolj kot neka blaga sluz. Tudi v prvi nosečnosti in do sedaj nisem imela bris nikoli slab /še tistega na rednem pregledu 3 mesece pred zanositvijo sem imela BP/. Potem sem pa imela 1x močnejši voden izcedek, šla na pregled (da so potrdili, da ni odtekanje plodovnice), pa je bris pokazal na to bakterijo, tako da sem bila ful presenečena. Ampak, po moje je bolje vedeti, da jo imaš, ter da ti dajo AB med porodom, pa pri opazovanju novorojenčka so še bolj pozorni (pediater, sestre...). Tako da, tiste, ki smo s tem butastim streptokokom okužene, moramo pač pri porodu to povedat. Glede na to, da je z njim okuženih kar 30% ljudi /tudi nosečk/, pa zanj sploh ne vedo, potem je skoraj nična možnost, da se kaj zaplete, če osebje pri porodu opozorimo. Do zapleta praviloma res pride le takrat, če ne vemo, da smo pozitivne, če ne dobivamo AB, pa še takrat je možnost da zboli manjša kot 1%. Zato pogumno, na nas je le, da osebje opozorimo. Si pišemo, vsem pošiljam za srečo!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?