Pravilen izračun neto porodniške? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Nejči -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 10:13:05)

Zanima me, ali si je katera preko spletne strani SCD Šiška računala neto izplačilo porodniške glede na bruto, ki je bil naveden v odločbi, in ali so se zneski ujemali.
Zanima me tudi, ali ste si tiste, ki ste šle v porodniško sredi meseca, izračunale, da boste dobile za te dni toliko kot je kasneje bilo nakazano ali ne?
Meni se namreč zdi, da se mi stvari ne ujemajo. Malo malo mi hodi za en teden, kolikor sem dobila za zdaj.

Hvala vam za odgovore!

Nejči

Pia73 -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 10:36:48)

Jaz pa še odločbe nimam,...... Samo je pa res, da moram prvo porodniško dobiti šele naslednji teden. A katera ve kdaj lahko pričakujem odločbo?

Jessy -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 10:39:22)

Jaz sem odločbo dobila v enem tednu po tistem, ko sem vložila papirje, vendar nakazano dobim pa šele naslednji mesec, tako da niti za neto ne vem povedat, če je res toliko, kot sem izračunala na tisti strani. UPAM, da je!

Erdbeere -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 11:34:03)

Čist enostavno vzameš neto plače od zadnjih 12 mesecev, sešteješ ter deliš z 12 in tolk naj bi dobival potem porodniške

Jessy -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 11:56:38)

Ja, Erdbeere, to je že res, sam, če si tako priden, kot jaz, ko mi vsi plačilni listi takoj romajo v koš za smeti, potem nimaš neto podatkov. :)-

Jaz sem preračunavala po bruto podatkih, ki so jih zapisali na papir za CSD in tudi v odločbi iz CSD-ja sem dobila podatek le za bruto. Ma, po moje tisti programček že prav preračuna, saj je vendar narejen ravno za to.

Pia73 -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 12:43:12)

Od bruto odšeteješ 30% in dobiš neto. Tako so mi zadnjič napisale punce, ki dobivajo porodniško.

Pia73 -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 12:43:56)

V prvem postu sem se zmotila, prvo porodniško moram dobiti šele prihodnji mesec.

Jessy -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 12:53:15)

Joj, ne vem, če bo 30% držalo, saj bi potemtakim dobivala skoraj 30 000 SIT več porodniške, kot plače. Se mi ne zdi možno. Če pa drži, bom pa super vesela!

AKŠ -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 14:14:08)

ponavadi je res porodniška večja od plače (no pri meni ne bo tako, ker mi dodatki za prevoz in malico na mesec nanesejo okoli 55.000 SIT, kar pa se v izračunu ne beleži)

Jessy -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 14:29:26)

Vsekakor bomo "prikrajšane" za nekaj denarja, saj za malico in potne stroške res ne bomo dobivale, ampak jaz nisem prištevala še tega k plači. Jaz to strogo ločim, tudi izplačano dobimo ločeno.
Ampak 30 000SIT več??? Ne rečem ene 5 000 SIT več, kot je plača, sam 30 000 SIT??????

AKŠ -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 14:43:26)

ja odvisno je, kaj tui služba da v izračun...nam dajo božičnico in regres, kar se na koncu kar pozna ene 20.000 ali 30.000 več - to je čisto odviso kaj ti podjetje res da v izračun.....

Jessy -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 15:01:48)

Meni so dali izključno le plače. Nobenega regresa. Kaj drugega pa sploh ne dobimo.

No, ko sem že ravno pri regresu...a se regres dobi tudi v času porodniške???

violinski -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 15:20:56)

Je, Jessy, se. Vse pravice iz delovnega razmerja tečejo naprej. Tudi dopusta dobiš toliko, kolikor bi ga, če bi še kar naprej delala.

Pia73 -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 20:39:48)

AKŠ imaš srečo, da so ti v službi tako napisali. To namreč ni pravilno. Stroški prevoza in prehrane NE gredo v izračun. Tudi regres ne gre. Gre pa božičnica in morebitni dadatki za delovno uspešnost ipd. V izračun gre vse od česar so odvedeni dodatki za porodniško varstvo, kar pa stroški prevoza in prehrane vsekakor niso.

Regres in dopust ti pripadata tudi v času porodniške. Vsaj pri redno zaposlenih je tako.

Nejči -> Pravilen izračun neto porodniške? (15.7.2005 21:52:38)

Punce hvala, da ste se potrudile in napisale svoje izkušnje. Tudi jaz sem si računala po programčku, ki sem ga omenila in bi res pride neto nekje 30% manj kot bruto. Toda sedaj ko bi naj dobila porodniško za od 24.6., torej za en teden v prejšnjem mesecu, pa sem dobila veliko manj kot sem sicer izračunala, če sem vsoto delila z štiri (4 tedni). Zato mi nič ni jasno.

Odločbo pa sem tudi jaz dobila zelo hitro, mislim da kar v enem tednu,

Nejči

AKŠ -> Pravilen izračun neto porodniške? (18.7.2005 6:28:34)

ja pia73...saj pri nas potnih stroškov in prehrane na dajo v izračun (a sem to napisala? mislim da ne....)...dajo pa vse ostalo - božičnica in regres....vsaj tako so mi povedala dekleta, ki so odločbo o porodniški že dobila...jaz je že nisem...lahko samo povem, kaj so mi povedale ostale...upam da bo tako tudi pri meni...

Stran: [1]