špelin@ -> RE: Torta z nutello in bananami (14.5.2010 11:17:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: luan IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: luan IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: luan IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: mojca* kam pa se potem dodajo še banane? koliko? Sem malo brala in eni dajo na kremo zmečkane, eni pa narezane na kolute. Jaz jih narežem na kolute in dam na biskvit in potem čez namažem kremo.Sem pa probala tudi tako, da sem banano dala samo na pol in sem polovičke razporedila po biskvitu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Aha. Jaz sem na nekem praznovanju jedla tako, ki je imela notri zmečkane banane. Po tem receptu pa pride tudi zelo dobra kao nutela-lešnik torta, če v kremo daš lešnikovo moko.Jaz sem letos za sinov rojstni dan naredila torto in sem kombinirala pol nutela-lešnik in pol sadno.Pa sem mislila, da bo sadna šla za med, ampak so razgrabili nutelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Ma kombinacij je veliko, lahko notri vmešaš kokosovo moko,višnje,..... Z zmečkanimi bananami pa še nisem probala in mislim, da tudi ne bom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , se bojim kako bi izpadlo.Saj zmečkane banane še prej oksidirajo in so kar malo sluzaste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Ja, idej je malo morje, po okusu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ta, ki sem jo jedla, je bila odlična, niso bile zmečkane banane nič sluzaste oz. črne - predvidevam, da zaradi pokapanja z limono, ali se motim? To pa imaš prav, kislina v limoni ustavi oksidacijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Saj tudi naribana jabolka so dlje časa lepša, če jih nakapaš z limono. Ma ti povem, da je bila ta torta, ki sem jo jedla, res fenomenalna, samo nisem izvedela recepta, ker je bila kupljena - sicer doma narejena pri eni gospe.
|
|
|
|