BRCE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

teja++ -> BRCE (15.7.2005 9:45:37)

Ojla!

Punce zanima me, kako pa ve čutite brce. Noseča sem 29 t, pa se mi včasih zdi, ko berem ta forum, da brce nisi tako intezivne, kakor jih nekatere opisujete. Se mi zdi da moja pikica bolj umirjena. Saj pobrca, vendar se mi zdi da bolj malo, in sicer malo zjutraj, malo popoldne ter še največ zvečer, ko se umirim. Niso pa to brce čez cel dan. Mislite, da je to kaj narobe, kako pa je pri vas?
lp

devička -> BRCE (15.7.2005 9:52:10)

Jaz sicer še nisem tako daleč kot ti, mislim pa, da je odvisno od otročka do otročka. Moja mami je rekla, da nisem veliko brcala, da sem bila bolj miren otrok. Pa je vse v redu z mano (če odštejemo lenobo, seveda;))
LP, DS.

jadore -> BRCE (15.7.2005 9:54:28)

Ojla!
Jaz sem noseča 25t in tudi brce občutim samo občasno in ne tako intenzivno kot pišejo nekatere! Pri meni so brce nežne, čutim jih če mirujem npr. zvečer ko ležim!
Sem vprašala G pa je rekla, da ni to nič narobe, sploh če si močnejše postave že od prej tako kot npr. jaz!

Upam da bo vse vredu pa lp

tina104 -> BRCE (15.7.2005 10:06:22)

Nekateri otročički so pač bolj nežni. Je pa po mojem veliko odvisno od tega, če si ti aktivna. Pri sebi vidim, da ko počivam (ležim, sedim...) je dosti bolj aktiven in mi kar vse v trebuhu prestavlja. Ko pa kaj bolj aktivno delam, pa ga komaj kaj čutim ali pa sploh ne. Že zato ker nekaj delaš, nisi toliko pozorna na gibe, poleg tega pa baje naše gibanje :duda: uspava.

benika -> BRCE (15.7.2005 10:09:39)

Ojla Tea++

Jaz sem v 31. tednu pa je z brcikami takole;
velikokrat sem zagnala paniko, ker moje dete ni brcalo tako, kot so govorile druge nosečke. Bilo (pa sej je še vedno) je tako, da je mali pobrcal zjutraj in zvečer, čez dan pa nič. In panika ter solzice so bile vsak dan na razporedu.

Ampak draga moja, ne se sekirat. :duda: bo že brcal, ko mu bo to pasalo in kolikokrt mu bo pasalo. Ti samo uživaj v vsaki brciki, ki ti jo nakloni. Res pa je, da če otročka cel dan ne boš čutila, se pa le pojdi pokazat h G, da ti pomiri srček.

Upam, da ti je sedaj kaj lažje. Uživajte, drage moje :nosecka:

NINA78 -> BRCE (15.7.2005 10:18:42)

Teja! Jaz sem na istem kot ti. Sicer sem trenutno v 28. TN, ampak vseeno. Tudi moje detko je tako nežno! Brcike so večinoma tako nežne, da jih čutim samo jaz in ne čez cel dan. Občasno, po malo. Ima tudi kakšen dan ko je bolj živahen/na ampak v splošnem je to nežno in mirno. Tudi mene občasno popade panika - ja kaj pa če je kaj narobe, ampak ... moram se potolažit in pač veselo čakat na naslednjo brciko. Samo da je javi, pa je dobro. In ta teden sem bila na pregledu pri G in sem ji to omenila in je rekla, da to ni važno. Pozorna naj bom samo na to, da bi se res zgodila neka nenadna sprememba in da res ne bi niti te malenkosti čutila. Sicer pa ... da otroček ima že zdaj svoj karakter. Torej upam, da res in da bo to zlat in priden otroček. ;););) Torej brez skrbi - je vse v redu.
PS: Pa še to - moj srček še vedno sedi in sedaj ne smem jaz več sedet, ampak le ležat in hodit (do zdaj sem morala strogo počivat). A ima katera podoben primer, ko se otroček še ni obrnil? Kaj morate početi?
Hvala in LP. NINA. :)

Jessy -> BRCE (15.7.2005 10:24:47)

Teja++, se mi zdi, kot bi poslušala sebe. Moj :duda: je tudi že od začetka bolj nežen in tekom dneva, ko sem bila v službi ali pa kje drugje se je zelo redko zgodilo (če sem ravno sedela in mirovala), da sem ga čutila, drugače pa sem ga čutila samo zvečer, ko sem se fajn umirila, pa še takrat zelo, zelo nežno. To je trajalo skoraj do 34. tedna. Od takrat naprej pa se brcanje, oz. bolje rečeno premikanje, res bolje čuti, vendar se mi še nikoli ni zgodilo, da bi me tako brcnil, da bi me zabolelo, kot nekatere pišejo, da jih.
Ti se nič ne sekiraj in bodi vesela, da ti pobrca takrat, ko obmiruješ. Je pač bolj nežne sorte!!!

Nina, moj :duda: se noče in noče obrniti. Meni je G sicer govoril, naj čimveč ležim na boku, da se bo skobacal čez, vendar se ni. Imajo pa tja nekje do 34. tedna-36. tedna čas, da se obrnejo pri prvorodkah, tako da imaš še kar nekaj časa.

Pia73 -> BRCE (15.7.2005 10:35:34)

Moj prvi :duda: je bil zelo miren. Prvič sem ga začutila šele pri 22 tednih in na koncu sem včasih komaj naštela tistih 10 gibov. Pa je z njim vse v redu. Pa sedaj notri spravlja za vse nazaj,... :)-:)-:)-

Sedaj pa sem drugič noseča in :duda: nori po trebuhu, da je joj. Sedaj vem kako izgleda, da te boli od brc,.. Saj bo, malo še!

Aja32 -> BRCE (15.7.2005 11:32:38)

Zdravo,

tudi jaz sem velikokrat zagnala paniko, ker sem mislila, da je s pikico/pikcem kaj narobe. Imam sodelavko, katera je tudi noseča in njen pikec non-stop brca.
Potem sva bila z :love: v materinski šoli, kjer so rekli, da moramo šteti brce in da jih mora biti 10 (več brc skupaj se šteje kot eno - vmes more miniti vsaj 40 minut). Torej, ker priznam, da bolj malo počivam, sem brce čutila ponavadi zvečer, ko sem se umirila.
Pa mi je g. rekel, da je to čisto normalno, da če si na nogah ali pa da hodiš in si aktivnen, zelo težko zaznaš brco.

Zdaj se še dva ni kontroliram in poskušam umiriti - in sem ugotovila, da moja pikica/pikec čisto normalno brca, samo jaz se moram malo bolj umiriti. LP A :nosecka:

teja++ -> BRCE (15.7.2005 11:43:28)

olja!
Hvala vam za odgovore. Sem že boljše volje, ko berem, da se tudi vam podobno dogaja. Očitno so brce lahko zelo različne ene bolj ene malo manj boleče oz. intezivne, verjetno res odvisno od otročka, ki ga nosimo pod srčkom.
Lepo nosečnost vam želim in lp!

ninocka -> BRCE (15.7.2005 13:06:04)

Jst sem v 31 tednu in so se brcike spremenile - prej so ble ful bolj intenzivne kot zdaj, pa se tocno na ure (vsake 3 ure od 7h zjutri pa do 11h zvecer) in je vcasih prav orng zabolel, ko je brcnu al pa boksnu.

Zdej mu pa ze placa zmankuje in so cist drugacni premiki - kot da bi me zvijal po crevesju, al se mi pa ful prpopa na eno stran trebuha in potem tam taka trda bula rata. Se zmeri je ob istih urah, sam cutim pa kot da bi me skoz rahlo zvijal v trebuhu.

Sem se od zacetka ful ustrasala, da ni kaj narobe, pa vidm, da se mu kar dogaja tam not v busiju :)

Sem pa ugotovila, da se mu ob slabem vremenu pa res tut mal ne da mignt - lahkjo traja tut do popoldneva brez da bi kakrsenkoli premik cutila.

Ves kaj jst mislim, ne glede na to kaj druge pravjo kaksne mocne / rahle brcike majo njihovi :duda:, ti najbolj poznas svojga soncka in kako funkcionira. Ce ma pa bolj nezne brcike, nc zato...vazn da te vsaj kdaj brcne ;)

Stran: [1]