|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes, part 42
15.7.2005 9:06:37   
Alja1
Hallo, ta sladke!

Po 14-ih dneh bolniške sem se spet vrnila v službo :grrr:, priklopljena na Minimed-ovo črpalko.
Zadevca je super, malo se še lovimo pri bazalnih odmerkih, a računam, da se bodo cukri kmalu poštimali (vsaj tako kaže). Na črpalko me je priklopil dr. Janež. Za vse, ki ga še ne poznate: čudovit zdravnik (100% predan svojemu delu in kar je najpomembnejše pacientu):bravo:, tako da, kapo dol za take dr., ki jih v SLO zdravstvu občutno primanjkuje.

Ko bom imela bazalce stestirane, bom enako naredila še za boluse in korekcijske faktorje, a ja pa še pri fizični aktivnosti se moram stestirati, potem sem pa na konju :bravo:

Sicer se (bo) pa pri meni letos veliko dogajalo...
...črpalka, pa selitev v svoje stanovanje :bravo:, pa upam, da tudi :nosecka:

Bomo videli, sicer pa vsaka stvar rabi svoj čas. Moj HbA1c na zadnji kontroli (04.07.) ni bil O.K., saj je znašal 8,5% :(( marca pa predvsem na račun hip 7,1%). Maksimalno se bom angažirala, da ga zdaj s pumpo čimprej popravim.

In ve, ki ste uporabnice črpalk? Se boste po porodu odločile spet za intenzivirano inzulinsko terapijo, ali boste pumpico obdržale?

Uživajte v poletju :morje: in ... pišite kaj :love:

Pozdravček!
Alja

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes, part 42
17.7.2005 22:19:16   
Kinokija
Ojla sladke bejbe, KJE STE ????

:kuza:

Alja, iskrene čestitike za črpalko, dolgaaaaaaaaa je bila borba za to, mar ne. Fuuuuuul ti privoščim trebušček, tak nosečniški, da ne bo pomote :)-

Jaz osebno komaj čakam, da vržem to ropotijo dol s sebe, računam po koncu dojenja, pa ne zato, ker črpalka ne bi bila v redu, ampak ker sem imela z lantusom super urejen cuker, bolj sem se reda držala, tkole se pa samo razvadiš. pa še blazno me moti, še vedno ne vem, kam naj jo dam, pa ponoči. Ampak jaz nisem ti, če bi imela take težave kot ti, ne bi niti za minuto razmišljala o teh stvareh.

Jaz sem kotaleča se žoga, barbapapa, želva, daleč od kake šlank postave. Zredila sem se že za 15 kg, pa še nič ne kaže, da se bo ustavilo :((

Komaj čakam, da bo vse mimo, nisem jaz neki vojni heroj, da bi take stvari, kot so bolečine , prestala brez strahu, še k zobarju si ne upam it, ampak zdej ej prepozno, da bi se premislila, ven bo :duda: pridit, a ne 8)

Pogrešam kako javljanje naših sladki mamic, kaj vas je vročina čist pokopala??

LP Kinokija :nosecka: 31 t

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes, part 42
20.7.2005 10:18:42   
MIRNA30
Ojla cukrčke,

po dolgem času se tudi jaz oglašam. Kljub temu, da sem zdaj že en mesec na bolniški, se mi zdi, da imam še manj časa kot prej, ko sem bila še v službi.
No, vmes smo bili še na morju tako da smo sedaj spočiti in pripravljeni na nove izzive...

Alja, čestitke za črpalko. Zdaj pa čimprej naštimat :duda: pa boš še ti uživala v vseh zgodah in prigodah, ki jih s sabo prinaša nosečnost 9nebesa

Jaz sem bila ravno včeraj na kontroli pri dr. Tomažič, ki je bila zadovoljna z mano, saj sem končno že spet spravila HbAc spravila pod 6%. Dr. Sketelj pa je na dopustu in jo je nadomeščala Dr. Novak. Uro v diab. ambulanti sem imela ob 11h, na vrsto pa prišla ob 14h, tako da sem v porodnišnici kot zadnja zaključila malo pred 17.00. Cel dan!!!:hudicek:
No, pa še z CTG-jem ni bila zadovoljn, zato moram jutri na kontrolo... še enkrat vožnja v LJ pa iskanje varstva za Tio...

No dosti o meni... Kako pa ste kaj ostale sladkorčke? Vidim, da se bolj poredko javljate.

Medvedka uživa v teh poletnih dneh z malo medvedkico -upam, da bomo kmalu zopet videli kaj slik.

Kinokija, vidim da tudi ti razmišljaš o tem, ali bi črpalko obdržala. Tudi jaz imam podobne težave s tem, ko še vedno ne vem, kam naj si jo pripnem, edino ponoči sem ugotovila, da je najboljje, da jo zapnem za pižamo spredaj na trebuhu, saj tam ni variante, da bi me žulilo. No, bomo videli... Glede kilogramov pa se ne sekiraj preveč, jaz sem jih v prvi nosečnosti do poroda v 38. tednu pridelala 25. Tokrat pa se malo bolj čuvam, saj sem že štartala z 10kg več kot v prvo.

No, končno si vzamem čas, da tu nekaj napišem, pa se je Tia spomnila, da se nikakor ne more igrati brez mene... Mami mora v akcijo.

Lep pozdrav vsem in upam, da se še kaj beremo...

:nosecka: Mirna 31t6/7

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes, part 42
20.7.2005 17:13:15   
Kinokija
Hmmm, tudi jaz sem imela kontrolo včeraj, tudi jaz sem prišla šele ob 14 na vrsto pri dr. Novak. Potem sva se pa 100% videli. Jaz sem bila v svetli rožasti oblekci in bila sem tista, ki jo je vse žulilo in pot oblival 100 na uro, lase imam pa blond, spete sem imela na kratko.:nosecka:

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes, part 42
20.7.2005 21:39:24   
tejka24
Živjo!

Tud jaz sem bla včeraj na kontroli. Za drugič se dejmo zmenit in si dejmo listke z našimi imeni (iz foruma) na majčke pritrdit :)-.

Jaz pa sem končala malo pred 17. uro. Najprej sem ful čakala na pregled pri dr. Novakovi, pol pa sem morala še nekrat na CTG. So sestre klicale po seznamu in ne po vrsti, kot smo prihajale v ambulanto. Sicer sem bila pri dr. Tomažičevi naročena ob 9 (na vrsto sm pršla ob 11), ker pa sem bila v porodnišnici na seznamu med zadnjimi sem itak morala čakat do konca. Mal sem bla jezna, ker sem brez kosila ostala. Če bi vedla, da bo tko, bi vmes komot z možijem na kosilo skočila.

Kakšna se vam zdi dr. Novakova? Men ni preveč všeč in komej čakam da pride Sketljeva z dopusta. Mi je rekla včeraj, da ima :duda: trebuh za 38t (jaz pa sem v 34t), ostalo pa je v mejah. Ko sem pa doma primerjala včerajšnje meritve z grafom, ki je v materinski knjižici, pa ni nič odstopanj.
Naslednjo kontrolo v porodnišnici pa imam že naslednji torek. A je to normalno, da so proti koncu kontrole tako pogosto? Tomažičeva me je pa čez 3 tedne naročila.

Alja, super da si dobila črpalko :bravo:. Tudi jaz imam MiniMedovo. Črpalko imam že 4 leta. Sem se zlo navadla in si res ne znam predstavljat kako bi šlo brez. Upam, da ne bo problemov z odobritvijo po nosečnosti.

LP vsem!

Tejka

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes, part 42
25.7.2005 9:10:00   
MIRNA30
Hello cukrčke,

Kinokija, tebe se spomnim. Smo bile večinoma vse v hlačah, tako da je prav lepo za spremembo videti nekoga videti v obleki - sem prav pomislila, da bi jaz tudi imela kaj takega, saj je zelo luštna.

Drugače pa sem bila jaz v belih hlačah in oranžni majici z belimi črtami, lase pa tudi spete kot ponavadi, saj je tako vroooooče.

Punce, kdaj pa imate naslednjo kontrolo? Jaz 9.8. in to že spet ob 11h, tako da me ponovno čaka en podoben dan kot je bil torek. No takrat bo že Sketljeva nazaj (BTW meni tudi Novakova ni bila prav všeč-je rekla, da ima moja :duda: preveliko glavo ko pa sem preverila na grafu pa je čisto v mejah normale, tako da...)

A še eno vprašanje: koliko prej pa zdaj rojevajo ta sladke nosečnice? V prvo sem šla jaz v porodnišnico že 19 dni pred rokom, rodila pa 10 dni prej, samo takrat je bilo še potrebno prevajanje z dolgo delujočega na kratko delujoči insulin, pa je malo dalj trajalo vse skupaj. Malo bi si rada splanirala zadeve, saj gre Tia s 1.9. v vrtec pa moram vedeti ali bom še doma zaradi uvajanja, ali pa si bo :love: moral zrihtat dopust.

No, do naslednjič lepe pozdrave iz sončne Šk. Loke - midve s Tio šibava na sonček. :kuza:

:nosecka: Mirna

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?