ponovno na porodniško- dopust? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

levcek_123 -> ponovno na porodniško- dopust? (13.5.2010 15:03:26)

Po izteku sedanje porodniške grem v službo za slabe 4 mesece, nato spet na porodniško. Kako je z dopustom- ali mi pripada celoten ali le sorazmerni delež, glede na to, da ne bom niti pol leta v službi? Drugače sem redno zaposlena. Hvala za informacije! LP

kakadoo -> RE: ponovno na porodniško- dopust? (13.5.2010 15:08:55)

Pripada ti v celoti.

zmajaz -> RE: ponovno na porodniško- dopust? (13.5.2010 16:47:49)

Tako je - celoten dopust ti pripada, dejstvo, da ne boš delala pol leta pa pomeni samo, da če ne boš izkoristila najmanj 10 dni letošnjega dopusta, ti bodo ti dnevi propadli in se ne morejo prenesti v naslednje leto, kar je sicer možno, če si na porodniški manj kot pol leta v tekočem letu. Seveda pa imaš pravico izkoristiti cel dopust že letos.

tanci29 -> RE: ponovno na porodniško- dopust? (13.5.2010 17:02:48)

meni je pripadal ves dopust..sem šla isto za tri al štiri mesece nazaj v službo

levcek_123 -> RE: ponovno na porodniško- dopust? (13.5.2010 22:04:50)

Za letos vem da mi pripada. Zanima pa me ali to velja potem tudi če grem na porodniško sredi decembra. Se pravi koliko dopusta mi potem pripada za naslednje leto. Mislim da boste tiste ki ste rodile v začetku januarja to vedele.
Hvala 

petea -> RE: ponovno na porodniško- dopust? (15.5.2010 19:57:23)

Tudi naslednje leto ti pripada ves dopust. Seveda, če si zaposlena za nedoločen delovni čas. In pripada ti ves regres. V obeh letih.

zmajaz -> RE: ponovno na porodniško- dopust? (15.5.2010 22:01:22)

IZVIRNO SPOROČILO: petea
Tudi naslednje leto ti pripada ves dopust. Seveda, če si zaposlena za nedoločen delovni čas. In pripada ti ves regres. V obeh letih.

Tako je.

Stran: [1]