garaža - ideje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

livia -> garaža - ideje (13.5.2010 14:16:50)

Kupujemo nov avto, ki bo glih-za-glih šel v našo garažo (po dolžini).

Kako naj označiva do kam lahko zapeljeva, da ne naredi BUM? Imava parking senzorje, ampak ti piskajo veiko prekmalu, saj imamo mi lufta res par cm. Ali obstaja kaka rešitev?
Sodelavec mi je predlagal, naj v tla zašraufam profil, ki bo ustavil kolo 2 cm pred steno. Dobra ideja, samo kje naj kupim kak tak profil?

Kaj pa za stranska vrata, da ne butnejo v steno? Tamala hoče bit nareč iz dneva v dan bolj samostojna in si sama odpira vrata za v avto. Obstaja kak trak za na steno tako kot tiste punkice, da vhodna vrata ne butnejo v steno ali omaro?

miapia -> RE: garaža - ideje (13.5.2010 17:53:46)

IZVIRNO SPOROČILO: livia

Sodelavec mi je predlagal, naj v tla zašraufam profil, ki bo ustavil kolo 2 cm pred steno. Dobra ideja, samo kje naj kupim kak tak profil?

Ja, moj oče ima leseno dilo prišvrščeno v tla. Glede vrat pa.... Lahko izdolbeš v steno do določene globine, da bo dovolj za odpiranje ali pa obložiš oz. tapeciraš s čim mehki,

----ali pa, kupite manjši avto

sazi -> RE: garaža - ideje (13.5.2010 19:10:03)

Na steno lahko pritrdiš karkoli gumastega in poljubno butaš. Mi imamo tako na stenah v stanovanju nalepljene take polkrogle na mestih, kjer npr. do stene pride kljuka ali kaj drugega. No, tu o bunkica premalo, saj avto vseeno ne bo vedno na istem mestu, ampak kak trak bi bil dobra zaščita (za vrata). Za konec garaže pa tudi kar kak kos gume na steno ali pa profil na tla. Mi smo imeli ob koncu garaže kar avtomobilsko gumo pokonci postavljeno, ampak to ti vseeno vzame dobrih 10 cm prostora.

Stran: [1]