zvezdica_1 -> RE: krst (14.5.2010 13:46:16)
|
jz se strinjam z nosečko. če želiš otorka vzgajati v veri, ga daj krstit. ampak potem imaš dolžnost, da ga, vsaj dokler ne izrazi nasprotne volje, vzgajaš v tej smeri. jaz sem recimo krščena, čeprav še danes ne vem zakaj. verjetno zato, ker sta obe moji babici verni. in potme sem mogla hoditi k maši....bedarija, da je večje ni. in če se danes kot popolen ateist hočem izpisat iz cerkve dobim odgovor, da se lahko izpišem samo tako, da prestopim v drugo vero. in najhujše, nič ne morem, ker imajo starši pravico, da v mojem imenu zame izberejo verio in me tako "zaznamujejo" za celo življenje. saj ne, da mi je zarad tega kaj manjkalo, ali da sem slabša/boljša oseba, ampak vseeno. mene moti da pripadam neki veri, ker vanjo pač ne verujem. tako da, če imate namen otroka vzgajati v veri, ga pač krstite. drugače pa počakajte, da se izjasni sam....če pa iste rperpičani pa se ne odločat glede na preteklost krstov v družini. ker s tem svojemu otroku napravite medvedjo uslugo. jaz pač mislim, da starši to odločitev o krstu sprejmejo bolj iz navade, nekateri pod pritiskom sorodnikov, ne vprašajo pa se, kako se bo torok čez leta počutil. ne vem, to je podobno, kot če otroka daš v vodo, brez da mu prej pokažeš, kako se plava....
|
|
|
|