livia -> RE: vrtec in rojstni dan (13.5.2010 14:51:45)
|
Zdaj pa še odgovor na vprašanje: Našim 3-5 letnikom smo pripravili: - jaz sem v vrtec prinesla naše 4 želve, jim najprej prebrala pravljico o želvah, ki sem jo sestavila sama, dodala pa slike iz interneta, potem smo si ogledali želve, jih hranili, se malo podučili o njih, potem sem jim razdelila bombone in balone in obiska je bilo konec - pol ure do 45 minut imajo dost - ena mamica je prišla s kitaro in jim zapela pesmice o vozilih in potem so se še pogovarjali o vozilih - ena mamica je plačala klovnu, da jim je priredil zabavo, druga je maročila obisk Muce copatarice - eni starši, ki imajo doma šiviljsko delavnico in živijo v bližini so otroke povabili k sebi domov in jim predstavili ta poklic - starš arhitekt je v vrtcu predstavil svo poklic, izdelali so maketo mesta iz kartona in se nato na njej igrali z avtomobilčki, peščci,... - lahko se več staršev zmeni, pa jim pripravite lutkovno ali gledališko predstavo - mi smo sedaj, ko je norija na dinozavre pripravili dinozavrovo pesem, en oči igra kitaro, mami je napisala slovesko besedilo in poje, prinesli bomo še dinozavrove maske za otroke, ki jih najdeš na netu, iskali dinozavrove kosti zakopane v mivki, se šli gnilo dinozavrovo jajce,..... - lahko jih pelješ na sladoled in v parku ali na otroškem igrišču prirediš kako tekmovanje (skakanje v vrečak, hoja z žlico in jajcem v ustih,....), seveda mora vsak otrok dobit na koncu medaljo ali pohvalo - lahko skupaj pečete kekse, delate sadne napitke,....... To so ideje, če ste dogovorjeni, da mora starš kaj pripravit.če bi pa samo prinesla nekaj v vrtec in šla, pa lahko narediš še marsikaj: - krone za na glavo - naša babi je spletla take simpatične miške - ena mami je naredila slončke za na steno za vsakega otroka - lahko narediš verižice z znakom skupine Bo dost????
|
|
|
|