vpis v vrtec da ne? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

anchika -> vpis v vrtec da ne? (12.5.2010 14:46:25)

Pozdravljene
Sem v dilemi, nevem kaj narediti.  Starejšega sina  sem vpisala v vrtec in  prične obiskovati 1.9. prvič.
Star je 3 leta takrat bo imel 3.5 let. Imam pa še hčerko  ki bo takrat stara  1 leto in pol. Nisem je vpisala kr imam varstvo vendar zdaj študiram jo naknadno vpisat če bom dobila. Sm v dilemi ali bi ali ne.
Bojim se da  pol tudi starejši ne bo hotu it ker bi najprej njega peljala v vrtec in  pole   pa tamalo naprej k noni v varstvo. Bojim se da bo hotu  tudi on iti k noni.
Eni pravjo da  jim koristi....
Kaj predlagate in kakšne izkušnje imate?.!

kakadoo -> RE: vpis v vrtec da ne? (12.5.2010 14:55:11)

Vseeno. Otroci vse sprejmejo samo
če mu zadevo znaš prav razložiti.

živa -> RE: vpis v vrtec da ne? (12.5.2010 15:13:27)

Jaz male ne bi dala v vrtec še eno leto, če imaš varstvo. Se mi zdi vseeno fino, da je otrok do kakega 3. leta doma (pri nas je bil prvi do dobrih 2,5, drugi do 2. leta, 3. pa upam, da bo tudi do 2,5). Sinu pa bi razložila, da tako veliki otroci, kot je on, morajo v vrtec, ker se tam toliko in toliko naučijo - kot morajo večji otroci v šolo. Jaz sem tako naredila in ni bilo težav.

Lp,

živa  

pingi -> RE: vpis v vrtec da ne? (12.5.2010 15:14:59)

Tudi naš fant bo šel jeseni prvič v vrtec (septembra bo star 3 leta). Se je prvo leto čuval pri babicah, zdaj pa je že eno leto doma z mano in mlajšo sestrico, ki bo septembra stara eno leto.
V vrtec sem vpisala oba (ga k sreči tudi dobila), čeprav bi načeloma lahko oba čuvali tudi babici.
Vidim namreč, da je fant že v tej fazi, ko pogreša družbo otrok in si želi njihove bližine. Mala bo sicer še majha in resnično me je strah vseh bolezni, ki jih bo staknila, ampak sem vseeno rekla, da dajmo poskusit. Če bi bilo pa res prehudo, jo pa lahko še vedno izpišem. Imam raje babici za izhod v sili, kot pa da ju že v osnovi obremenim s celodnevnim varstvom.

Bosta pa oba v istem vrtcu oz. enoti, ki ima samo dva oddelka (1-3 in 3-6 let), tako da mi je vsaj zaradi tega lažje, ker vem, da bosta veliko skupaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kako pa nam bo steklo septembra, bomo pa videli. Ne vem pa, kako bi večji reagiral, če bi se tamala čuvala pri babicah (ki jih on obožuje, one pa njega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), on pa bi moral v vrtec?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Mogoče bi vseeno prevladal vrstniški duh? Je pa fino, ker pozna že eno sosedovo punčko s katero bosta skupaj v skupini in zmeraj govori, da bosta skupaj v vrtcu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pa srečno!

Najaa -> RE: vpis v vrtec da ne? (12.5.2010 17:51:30)

Jaz bi dala. Oz sem dala tudi tamalo v vrtec, čeprav bi jo mogoče lahko pazila babica... Pa ji nočem tega nakopat. Naj bo otrok s svojimi vrstniki, ker se bo z njimi in od njih sigurno naučila več, kakor bi se doma. Pa tudi zaradi tega, ker starejšim ljudem je tako majhen otrok napor, tudi če tega nočejo priznat.

barni -> RE: vpis v vrtec da ne? (13.5.2010 7:23:49)

Nimam te situacije, samo moj oče je nekaj časa dopoldan čuval nečaka, popoldan pa je prišel še njegov bratec in potem je bil nekaj časa še on zraven... in je moral moj oče vsak dan it počivat, ker je bil tako zmozgan. Saj niti ne nujno fizično, bolj psihično, saj je paziti otroka velika odgovornost, tudi za stare starše. No verjetno je tudi odvisno kako to človek vzame.

Sicer je pa potem tudi mlajši nečak dobil vrtec, ko je bila star malo več kot eno leto, tako da sta zdaj oba v vrtcu. Je pa bilo tako, da starejši ni hotel v vrtec (čeprav je prej lepo hodil) ko je videl, da bo mlajši doma pri dediju. Samo se je potem vse uredilo.

kristinaj -> RE: vpis v vrtec da ne? (13.5.2010 11:24:59)

jaz sem imela taveliko doma ker sem bila za malega na porodniški in iz razloga, ker sem med tednom sama in je ni kdo imel peljat zjutraj, pa tudi, bogi otrok, mali je pa že mora it..

in potem sem lani oba vpisala taveliko s 1.9. malega z 21.9, ker je moral imeti dopolnjenih 11m... danes ko ima velika 3 leta mali pa leto in pol gre mali lažje v vrtec, v skupino, ko pridemo ga moram hitro preobuti in že teče, jaz pa za njim z dudo in mačko... nobenega problema... ta velika gre rada, se ima lepo,uživa a zjutraj ni ravno težava ampak jo moram nesti, pa se posloviti od nje, kakšenkrat pojoka, jaz jo oddam in grem..

z vrtcem sem zelo zadovoljna, malemu se dosti pozna, sam je`, pije iz skodelice, sam se zaigra, zamoti, če mu vzame igračko ne teži, najde drugo... tavelika pa tudi rada gre, tam se dogaja, se igrajo, ustvarjajo...

kar se bolezni tiče je bil mali dosti manj bolan kot tavelika...

moje mnenje ZA vrtec OBA, jima bolj koristi kot varstvo pri nonah, tetah, stricih... dobijo več...

sazi -> RE: vpis v vrtec da ne? (13.5.2010 11:46:22)

Moje mnenje je tudi, da naj v vrtec gresta oba.
Kar se bolezni tiče, je vsak otrok svoja zgodba. Npr. mi imamo več težav  s starejšim, kot pa z mlajšo, pa je šla mala z 11imi meseci v vrtec, večji pa s tremi leti.
Mal tudi lažje sprejema vrtec in se več nauči (sploh socialnih stikov) - je pa res, da tako mali ne potrebujejo prav družbe vrstnikov, saj se po večini še ne igrajo eden z drugim ,ampak tako druženje prinese druge pluse.

livia -> RE: vpis v vrtec da ne? (13.5.2010 14:37:26)

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Moje mnenje je tudi, da naj v vrtec gresta oba.
Kar se bolezni tiče, je vsak otrok svoja zgodba. Npr. mi imamo več težav  s starejšim, kot pa z mlajšo, pa je šla mala z 11imi meseci v vrtec, večji pa s tremi leti.
Mal tudi lažje sprejema vrtec in se več nauči (sploh socialnih stikov) - je pa res, da tako mali ne potrebujejo prav družbe vrstnikov, saj se po večini še ne igrajo eden z drugim ,ampak tako druženje prinese druge pluse.

Se povsem strinjam.

Stran: [1]