biga -> premalo z dojenjem, a noče flaške (12.5.2010 13:56:00)
|
Moja dvomesečna hči je v zadnjih dveh tednih pridobila premalo na teži, praktično ni pridobila, ampak je teža celo padla. Ima 4500 g, rodila se je s 3650 g, odpustna teža 3460 g. Res je, da je zadnje tedne prehlajena, zadnje dni še ful kašlja in ima v grlu sluz, ki jo zelo moti, vendar je nosek zaradi čiščenja prehoden in to ne bi smela biti ovira. Večkrat se krega na dojki in odriva ali pa sesa par minutk in zaspi. Je že od začetka zaspanka, zato se dojiva na uro in manj. Ampak očitno pri meni dobi premalo kljub nenehnemu pristavljanju, glede na to, da je šla teža celo dol (od četrtka do ponedeljka za 100 g). Včeraj sva bili v bolnici, pregledali urin, kri, blato, vse v redu, kožni in krvni testi za alergijo (ki je v družini) negativni. Pediatrinja nam je naročila le to, da deklica ni dehidrirana, da je zdrava, da bržkone preboleva virozo in da jo moramo krepiti oz. porediti. Seveda se moramo zdaj znajti sami, če nočemo pristati na infuziji. Sem ji že večkrat ponudila flaško, Novalac, ker si sama ne morem načrpati (priteče le par mililitrov), pa se začne dreti histerično in ne zagrabi. Sem probala različne flaške, cuclje, ni šans. Zdaj bom probala še mleko zamenjati za Milumil, ker je po nasvetu dr. bolj hranljiv oz. kaloričen. Zelo mi je hudo, ker vidim, da bi rada pri meni sesala, jaz pa ji porivam flaško, ker se bojim, da bo pri meni lačna. Svetovali so mi, naj ji probam dat samo flaško kak obrok, brez dojenja, da bo lačna in bo sprejela flaško, pa noče. Bojim se, da bo samo z dojenjem teža spet padla, zato sem ji prej dala okoli 50 ml po žlički. Samo tole ne bo šlo v nedogled, četudi smo skoz doma, ker je preveč zamudno. Pa tudi upira se in pol steče mimo. Ima kdo kakšen nasvet, ker sem res obupana? Uporabljam tudi sprej Syntocinon za lažje izcejanje mleka, Tametila za tvorno mleka mi pediater ni želel predpisati, ker so menda premočne, pijem dovolj, prehrana je dokaj normalna, čeprav se izogimbam večini alergenih stvari. Prosim, pomagajte z nasveti.
|
|
|
|